Tvarohové len tak k vínečku

bosorkatt - fotkabosorkatt, 19. novembra 2012
Tvarohové len tak k vínečku
Foto: bosorkatt

Rýchle, chutné slané k vínku

100
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
300 g
250 g
2 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiesime na hladké cesto, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, vykrajujeme rôzne tvary, uložíme na papier na pečenie, potrieme žltkom a posypeme celou rascou, sezamom alebo hrubou soľou. Pečieme pri 180 stupňoch do zlatista. Nejeme horúce aby nám nebolo zle. Z tohto cesta môžeme robiť aj vytláčané praclíky.

Diskusia k receptu

elixir
Krása, toto určite skúsim... Určite oveľa lepšie, než hocaké chipsy/keksy z obchodu. Pre návštevy fajn... Ukladám... Mňam. :)
anina6
veľmi pekné, zase niečo nové na vyskúšanie. ukladám.
mili2936
Slaného pečivka nie je nikdy dosť, takže ukladám... inak páči sa mi poznámka, že nejeme horúce, aby nám nebolo zle... tiež takto odháňam deti z kuchyne, keď niečo takéto pečiem
rajnica
Hrudkový tvaroh zvykneme cez sito na vyberanie cestovín "prepasírovať". Na poýbky takýchto dobrôt zvykneme použiť niekedy mak.
rea1
ja to robím v pomere 1:1:1 a nielen s tvarohom, niekedy miesto tvarohu dávam bryndzu. tiež veľmi konzumné. a navrch okrem kmínu a bieleho sezamu aj čierny sezam alebo celý mak.
jakamaka
Tiež toto robievam... ale najčastejšie to robieva moja 7 ročná vnučka... keď jej zamiesim cesto, nechám chvíľu v chladničke -tak k vykrajovaniu ma potom ani nepustí...urobí si tvary aké sa jej páčia.. :):):):)a trojročná to posýpa makom alebo sezamom...dokonca aj mletým kmínom som to už posýpala...
medulienka122
bosorkatt, mne je z takých stále zle, už či sú to bryndzové, tvarohové, oškvarkové...také sú úžasné, že sa z nich stále prež...m!:-))), elixir má pravdu, my skoro vôbec chipsy nekupujeme
hralka
tiež robievam s bryndzou mini pagáčiky,len majú jednu chybu,že dlho nevydržia,pretože som nenaž...á a skončím,kedˇ som už prež...á.A tak radšej robievam zásadne z dvoch dávok,aby mi zostalo čosi na druhý deň alebo ked´ ich robím dopoludnia tak na večer.Mám to aj spočítané,vyjde ich z dvoch dávok 108 ks,tak asi viete ako mi je po skonzumovaní takého počtu.
helca103
robím zo syrom alebo s bryndzou no s tvarohom som ešte nerobila ... ukladám
frona
@rea1 tiež robím presne ako Ty....mňam a keď náhodou zostanú, nič sa nedje...stále sú chutné. Výborný je navrchu orech
klaura
poznám tento recept ... a tiež robím takéto kúsočky ... je to pracné, ale výsledok je vynikajúci ... :)
majlus
jej,akurát to robím ale do cesta dávam 2lyžice kyslej smotany....
emily123
v nedelu som vyskúšala,boli vynikajúce....skúšala som aj s bezlepkovej múky a aj tie boli super...
elixir
Vyskúšala som túto slanú pochúťku asi pred týždňom, bola vynikajúca. Určite sa k nej ešte vrátim.
ivan14
Tohle mě naučila dělat moje máma. Těsto 1:1:1, vykrajovat kolečka, v polovině z nich ještě vykrojit v prostředku otvor. Slepit plné + děravé bílkem na sebe, upéct. A až potom naplnit marmeládou, nejlépe meruňkovou. Dobře pocukrovat, protože těsto je bez cukru. Jsou fantastické, ale pozor - rychle stárnou! Nejlépe sníst v den pečení, maximálně druhý den k snídani. Pak už to nějak není ono.
Slanou verzi jsem ještě nezkoušel, ale v ledničce mi zahálí tvaroh, tak co nejdříve. A náplň si ještě vymyslím, napadá mě játrová paštika.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia