Tvarohová torta nepečená

matilda256 - fotkamatilda256, 8. októbra 2012

Túto tortičku pripravujem hlavne v lete,keď je čerstvé ovocie,ale môže sa použiť bez problémov aj zavárané.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
125 g
1 ks
125 g
4 dcl
20 g
1 bal.
10 g




Postup

  1. 1

    Želatínu necháme napučať v 2 dcl mlieka. Tortovú formu si vyložíme fóliu(nie je podmienkou). Na dno rozložíme piškóty. Ak použijeme kompót,tak šťavou pokvapkáme piškóty.Alebo použijeme ovocný sirup.

  2. 2

    Želatínu rozpustíme vo zvyšku teplého mlieka,nie vriaceho! V mixéri alebo šľahačom rozmiešame tvaroh,cukor,rozpustené maslo a želatínu.

  3. 3

    2/3 krému vylejeme na piškóty.Poukladáme ovocie(napr.jahody,maliny,černice,čučoriedky,broskyne,ríbezle). Do zvyšného krému pridáme kakao a vylejeme na ovocie, rozotrieme.

  4. 4

    Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.Ja som ju posypala kakaom cez šablónu. Tento krát som robila z dvojitej dávky do veľkej tortovej formy.

Diskusia k receptu

ubka
Tak toto určite vyskúšam, páči sa mi recept a torta vyzerá pekne, škoda, že nie je fotka rezu, ale uvidím na svojej, však :-))
matilda256
Ďakujem.Nabudúce odfotím a pridám.Teraz som nestihla,rýchlo bola fuč!
lusinkab
Paradna torticka :-) nam tu za chvilu zacina leto tak si to pekne ukladam k nazbieranym letnym receptikom :-) uz sa na nu tesim
ola111
Takúto mám rada,akú ju máš pekne vysrdiečkovanú...
martamm
takéto recepty sú výborné, rýchle,nenáročné na prípravu, pritom chutné a osviežujúce. Táto je ešte k tomu krásne vyzdobená, ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia