Foto: matilda256
Túto tortičku pripravujem hlavne v lete,keď je čerstvé ovocie,ale môže sa použiť bez problémov aj zavárané.
porcií
príprava
Postup
-
1
Želatínu necháme napučať v 2 dcl mlieka. Tortovú formu si vyložíme fóliu(nie je podmienkou). Na dno rozložíme piškóty. Ak použijeme kompót,tak šťavou pokvapkáme piškóty.Alebo použijeme ovocný sirup.
- 2
Želatínu rozpustíme vo zvyšku teplého mlieka,nie vriaceho! V mixéri alebo šľahačom rozmiešame tvaroh,cukor,rozpustené maslo a želatínu.
- 3
2/3 krému vylejeme na piškóty.Poukladáme ovocie(napr.jahody,maliny,černice,čučoriedky,broskyne,ríbezle). Do zvyšného krému pridáme kakao a vylejeme na ovocie, rozotrieme.
- 4
Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.Ja som ju posypala kakaom cez šablónu. Tento krát som robila z dvojitej dávky do veľkej tortovej formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu