Foto: dorisa
Tento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti. Recept je z písanky, ošarpanej, ale pre mňa vzácnej, Zobraziť celý popisTento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti. Recept je z písanky, ošarpanej, ale pre mňa vzácnej, tam sú recepty, z čias, keď som bola začínajúcou kuchárkou a gazdinou. Chystala som sa ju viackrát upiecť, ale stále bolo niečo iné v pláne. Teraz nadišiel čas pre takúto jednoduchú bábovku. Dúfam, že aj Vám bude tak chutiť, ako nám.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Pečieme bez muky. Pudingy som dala: jahodový, karamelový a vanilkový. Krajšie by bolo pridať čokoládový puding, ale moj priateľ nemá rád čokoládové koláče, ani iné dobroty.
-
2
Do misy dáme bielka a cukor...
-
3
...ručným šĺahačom vyšľaháme snehovú hmotu.
-
4
Do snehu vmiešame žĺtky, prášok do pečiva a olej (ručne).
-
5
Tukom vymažeme formu na bábovku(Priemer 22cm ), posypeme ju hrubou múkou.
-
6
Cesto si rozdelíme na tri časti. Do prvej pridáme vanilkový puding, zmiešame.
-
7
Cesto vylejeme do formy.
-
8
Ďalšie cesto zafarbíme na ružovo a to pridaním jahodového pudingového prášku.
-
9
Ružové cesto vylejeme na vanilkové (žlté).
- 10
Ostatné cesto zafarbíme na hnedkavo, pridaním karamelového pudingového prášku.
- 11
Karamelové cesto vlejeme do formy ako posledné. Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút. Špajdlou skúsime, či sa cesto na ňu nelepí, ak nie, je hotová.
- 12
Takto vyzerá hotová bábovka. Ja som musela isť ku kamoške( vraj,musela!?) tak som ju zakryla a dala do špajze, aby ju "myšky" nenačali skor, ako bude odfotená. Tiež som sa bála, že ju nevyklopím...
- 13
...ale po hodine....sa krásne dala vyklopiť a tu je výsledok Kvietky sú z mojej záhradky.
- 14
Kedže už bola bábovka aj vychladnutá, tak som ju trocha"ozdobila" a to zvyšnou polevou( punčovou)z minulého pečenia, samozrejme vsiakla skoro celá dnu a čokoládovým topingom, len tak....
- 15
Tak, prajem dobrú chuť a ešte aj , aby sa každému vydarila a hlavne, aby sa dala vyklopiť.
- 16
Tu je detail v reze. Dobrú chuť.
- 10
Mám podobný recept na bábovku, namiesto farebných pudingov tam ide Zlatý klas. Asi je medzi pudingmi a Zlatým klasom nejaký rozdiel, tá moja bábovka síce bola nadýchaná a ľahká, ale chutila trochu ako osladená praženica. Tak som ju robila len raz a v písanke som ju prečiarkla (tak dopadnú recepty, ktoré sa mi neosvedčili).