Trojfarebná bábovka fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 30. júla 2011
Trojfarebná bábovka (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti. Recept je z písanky, ošarpanej, ale pre mňa vzácnej, Zobraziť celý popisTento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti. Recept je z písanky, ošarpanej, ale pre mňa vzácnej, tam sú recepty, z čias, keď som bola začínajúcou kuchárkou a gazdinou. Chystala som sa ju viackrát upiecť, ale stále bolo niečo iné v pláne. Teraz nadišiel čas pre takúto jednoduchú bábovku. Dúfam, že aj Vám bude tak chutiť, ako nám.

16
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4-5 ks
100 ml
170 g
1/2 balíčka
3 ks (každý iný)
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Pečieme bez muky. Pudingy som dala: jahodový, karamelový a vanilkový. Krajšie by bolo pridať čokoládový puding, ale moj priateľ nemá rád čokoládové koláče, ani iné dobroty.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme bielka a cukor...

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ručným šĺahačom vyšľaháme snehovú hmotu.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do snehu vmiešame žĺtky, prášok do pečiva a olej (ručne).

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tukom vymažeme formu na bábovku(Priemer 22cm ), posypeme ju hrubou múkou.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si rozdelíme na tri časti. Do prvej pridáme vanilkový puding, zmiešame.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vylejeme do formy.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalšie cesto zafarbíme na ružovo a to pridaním jahodového pudingového prášku.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ružové cesto vylejeme na vanilkové (žlté).

  10. 10

    Ostatné cesto zafarbíme na hnedkavo, pridaním karamelového pudingového prášku.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Karamelové cesto vlejeme do formy ako posledné. Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút. Špajdlou skúsime, či sa cesto na ňu nelepí, ak nie, je hotová.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Takto vyzerá hotová bábovka. Ja som musela isť ku kamoške( vraj,musela!?) tak som ju zakryla a dala do špajze, aby ju "myšky" nenačali skor, ako bude odfotená. Tiež som sa bála, že ju nevyklopím...

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...ale po hodine....sa krásne dala vyklopiť a tu je výsledok Kvietky sú z mojej záhradky.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Kedže už bola bábovka aj vychladnutá, tak som ju trocha"ozdobila" a to zvyšnou polevou( punčovou)z minulého pečenia, samozrejme vsiakla skoro celá dnu a čokoládovým topingom, len tak....

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Tak, prajem dobrú chuť a ešte aj , aby sa každému vydarila a hlavne, aby sa dala vyklopiť.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Tu je detail v reze. Dobrú chuť.

    Trojfarebná bábovka (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

dorisa
@angelheart , @3sandra3 , vyskúšajte je to bez múky, tuk minimálne, možno to možu aj celiatici:)ktovie? Bábovka je šťavnatá, nadýchaná. Ďakujem za komentáre.
vierik
Máš ju peknú vysokú,nadýchanú už len zahryznúť...
3sandra3
ja určite vyskúšam,,, naši chalani (teda moji synovci) zbožňujú bábovky, tak takúto isto ešte nejedli,,, tak ich prekvapím mojich milých
1x cima93
renama
tak túto bábovku som kedysi robila a niekde som stratila recept. Ďakujem zaň, už dávno ho hľadám :) KK
hubata
Nechcem veriť že tam nejde múka ale len pudingové prášky, lebo ju máš veľmi peknú, vysokú. Musím si ťa uložiť lebo je aj šup-šup hotová. Ďakujem.
tinca
@dorisa tiež nemám tento rcp, ukladám vyzerá super, ale ja dám aj čokol.puding mám ho rada a farebne to oživí :)
ancicka
Ja mám tiež takú písanku a v nej taký istý rcp.Tiež som ju piekla ked boli deti malé.Potom ked podrastli kúpila som si ešte jednu a piekla som dve bábovky naraz a ked vyrastli tak som aj prestala piecť bábovky,lebo to bolo iba na jedno posedenie a nastačila som sa ani otočiť a už jej nebolo.A tú písanku som začala teraz v zime prepísovať,možno že na budúcu ju dokončím.Niektoré písmenka som už mala celkom rozmazané.Aj tie staré písanky si treba vážiť!
dorisa
@vierik , @danculka , ďakujem. Už su tam len dva kúsky, aj to len preto,že moj išiel na nočnú. @renama , @hubata ,@tinca , ja som robila len zo 4 vajíčok, keď dáte 5 bude ešte vyššia, ale táto, keď sa pri pečení zdvihla, skoro bola po vrch. Som rada, že sa Vám recept páči a že ste ho aj chceli. Je naozaj dobré dať jeden čokoládový puding, pre krásu. Nabudúce aj ja dám. Ešte raz , ďakujem.
ketty3811
veru je krásna a jednoduchá.Ale ja mám na bábovku len takú nižšiu formu,ako na tortu,kde sa len menia spodky(z Lídla),tak neviem,či by mi nepretiekla.:-))Teraz ma napadlo,že je možno širšia...a nižšia ako tvoja,tak vyskúšam.
ketty3811
a aj tie kvety sú pekné.Ja nemám záhradku,tak si iba kupujem kytičku v Lídli,aby som si to doma zútulnila.:-)
dorisa
@ketty3811 , takú formu mam aj ja, ale je taká obyčajná, tak som bažela za takouto. Nevytečie ti podľa mňa, obidve maju priemer 22cm(moje), ale táto sa zužuje, tak v tej rovnej to určite bude tiež dobre. Daj len 4 vajcia a budeš vidieť. Ďakujem.
baboja
Keby nebola polnoc,hned by som ju utekala piect.Urcite zajtra deckam upeciem.Vyzera fantasticky a je krasne vysoka.V poslednej dobe sa so mnou babovky nekamaratia.Ale ja sa nevzdam.A kvietky su krasne.
dorisa
@baboja , ďakujem 2x. Je to rýchlovka, tiež 2x, rýchlo upečieš, rýchlo zjete:) Do snehu primiešavaj suroviny potom už len ručne!
elisticka
Vlasti chutnucka posli kusocek... dala by som si uz konecne nieco ....ukladam ked budem moct upeciem si:-)
ancicka
dorisa,asi mi neveríš.Kebysom vedela pridať foto ku komentárom,(Bohužiaľ ešte neviem,)tak odfotim tu mojú starú písanku aj z rcp.
hubarka35
ozaj tam neni muka-no určite chutná babovečka-ukladám receptik-ked budem bez groša a bez muky pečiem....Dorisa a možem aj ovocie tam hodit ked neni muka tam....?
sovka62
Jáj, staré písanečky, to sú tie pravé poklady. Aj ja jednu vlastním, už sa chúďa rozpadá. Aj som ju chcela prepísať, ale niektoré recepty mi do nej prepisovali aj dcéry, teraz mi jeden už písala vnučka, tak ju chcem zachovať ako rodinnú relikviu. Mám v nej aj recepty, ktoré pečieme s dcérami každé Vianoce, ale tie som už pre istotu prepísala aj do počítača a každej dcére vytlačila.
Mám podobný recept na bábovku, namiesto farebných pudingov tam ide Zlatý klas. Asi je medzi pudingmi a Zlatým klasom nejaký rozdiel, tá moja bábovka síce bola nadýchaná a ľahká, ale chutila trochu ako osladená praženica. Tak som ju robila len raz a v písanke som ju prečiarkla (tak dopadnú recepty, ktoré sa mi neosvedčili).
dorisa
@hubarka , radšej nehádž ovocie, je to naozaj vlhká, vláčna bábovka, neviem, ovocie by to mohlo scapnut bábovku. Ak máš strach, že bude suchá, tak ver, že nie je. @sovka , veď to, že recept, ktorý sa nám neosvedčil treba rýchlo vymazať, aby sa fiasko nepodarilo druhýkrát. Ďakujem za komentáre @elisticka , @ancicka , @akeber , @babav , @sovka 62, @hubarka 35. Pekný deň.
cica2
@doriska , vydarila sa ti ďalšia krásna bábovka a verím že je aj velmi chutná, kedže tam ide aj puding, dokonca až tri. A tie kvety nádherné, krásne si to všetko naaranžovala, radosť pozerať:)))) A tiež mám takú písanku receptov, je mi rovnako vzácna:)))
sonijamt
tento receptík poznám, robievam ho už roky a naozaj tam múka nejde, ja používam vanilkový, jahodový a čokoládový puding, je to dobrá bábovočka:-)) dorisa chválim:-)))))
ewitka
Pekná babovečka a verím,že aj chutná. Ja pred pečením vymastím formu a vysypem múkou a fuknem ju do chladničky na ten čas pokiaľ pripravím cesto a potom ho dám do takej vychladenej formy piecť. Vždy sa mi krásne vyklopí a ešte sa mi nestalo že by sa mi nevyklopila.
baboja
No musim uznat,ze ta babovka je naozaj 2x.Dala som ju chladit na balkon,pekne poliatu puncovou polevou,posypanu cukrikmi, synator vysiel na balkon a dnu doniesol len prazdny tanier,ze ci uz nemame.Musela som dcerke piect novu s "ticronovou polevou".Je naozaj fantasticka,po dlhsej dobe sa mi asi podarila.Zasluzi si miesto v mojej pisanke.
dorisa
@baboja , teším sa s tebou, ďakujem za taký významný post v písanke:) @ewitka , ďakujem aj za za radu, určite vyskúšam. @sladkacokolada , vysúšaj, neobanuješ, ďakujem za komentár.
atka7
tato babovka mi pripomina detstvo... a myslim, ze to je prva babovka, ktoru som kedy v zivote piekla... samozrejme aj s cokoladovym pudingom, kedze milujeme vsetko, co popri cokoladke islo... :))))
dorisa
@atka7 , som rada, že sa pamätáš na túto bábovku. Dúfam, že mojej vnučke chutila:) ďakujem za komentár.
tetuska
ja používam čokoládový, jahodový alebo malinový a vanilkový, má peknú farbu, ale aj chuť...
dorisa
@tetuska , chcela som priateľovi ulahodiť, veď vlastne on toho najviac poje a čokoládové on nemá rád. Tak isto som pekávala aj ja, s čokoládovým pudingom, keď som nebola s ním. Ale nabudúce upečiem s čokoládovým. Ak nebude chcieť rozdám. Ďakujem.
orchidea
Recept na takúto bábovku som kedysi dávno mala od priateľky u ktorej som ju jedla, bola vynikajúca. Neviem však čo som urobila zle, ale mne pri pečení tak rástla, že mi skoro celá vytiekla, tak som ju už viac nerobila a veľmi ma to mrzelo. Asi to risknem a podľa tvojho receptu ju skúsim upiecť znova.
gabinka1
Krasny receptik, my robievame tuto babovku z pudingu casto, je hebka, makkucka a vlacna.. Ovela lepsia ako z muky.. mnam :)
ivka29
krásna bábovka, takúto robievala moja mama keď sme boli deti, zobrala som si recept, že ju sem dám ako prvý recept keď už od vás šikovných varecháčok ich mám 830, ale vidím, že začnem s niečim iným :)
dorisa
@ivka29 , kľudne daj recept....určite je tu veľa receptov opakujúcich sa, určite bude krásna a pri použití iných pudingových práškov bude zas iná bábovka. Ďakujem za komentár. Veľa pekných receptov prajem a vítam ťa medzi nami.
zuzinqa
vynikajúca bábovka :) ja používam vanilkový, kakaový a karamelový puding lebo u detí sa mi osvedčila táto kombinácia a najradšej by ju zjedli hneď horúcu :)
jozka2
nejak som prehladla tu tvoju babovku,ale teraz hladam vsetko,kde nejde muka,no ja vysypujem formu kokosom alebo orechami a potom je tam taka dobra chut po kokose-orechich.
veronikazc
Vyborna babovecka,lahka,nadychana no skutocne lahodna,,len jednu chybu ma-rychlo sa zje.Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia