Trojfarebná bábovka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti. Recept je z písanky, ošarpanej, ale pre mňa vzácnej, tam sú recepty, z čias, keď som bola začínajúcou kuchárkou a gazdinou. Chystala som sa ju viackrát upiecť, ale stále bolo niečo iné v pláne. Teraz nadišiel čas pre takúto jednoduchú bábovku. Dúfam, že aj Vám bude tak chutiť, ako nám.

16
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Pečieme bez muky. Pudingy som dala: jahodový, karamelový a vanilkový. Krajšie by bolo pridať čokoládový puding, ale moj priateľ nemá rád čokoládové koláče, ani iné dobroty.
  2. Do misy dáme bielka a cukor...
  3. ...ručným šĺahačom vyšľaháme snehovú hmotu.
  4. Do snehu vmiešame žĺtky, prášok do pečiva a olej (ručne).
  5. Tukom vymažeme formu na bábovku(Priemer 22cm ), posypeme ju hrubou múkou.
  6. Cesto si rozdelíme na tri časti. Do prvej pridáme vanilkový puding, zmiešame.
  7. Cesto vylejeme do formy.
  8. Ďalšie cesto zafarbíme na ružovo a to pridaním jahodového pudingového prášku.
  9. Ružové cesto vylejeme na vanilkové (žlté).
  10. Ostatné cesto zafarbíme na hnedkavo, pridaním karamelového pudingového prášku.
  11. Karamelové cesto vlejeme do formy ako posledné. Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút. Špajdlou skúsime, či sa cesto na ňu nelepí, ak nie, je hotová.
  12. Takto vyzerá hotová bábovka. Ja som musela isť ku kamoške( vraj,musela!?) tak som ju zakryla a dala do špajze, aby ju "myšky" nenačali skor, ako bude odfotená. Tiež som sa bála, že ju nevyklopím...
  13. ...ale po hodine....sa krásne dala vyklopiť a tu je výsledok Kvietky sú z mojej záhradky.
  14. Kedže už bola bábovka aj vychladnutá, tak som ju trocha"ozdobila" a to zvyšnou polevou( punčovou)z minulého pečenia, samozrejme vsiakla skoro celá dnu a čokoládovým topingom, len tak....
  15. Tak, prajem dobrú chuť a ešte aj , aby sa každému vydarila a hlavne, aby sa dala vyklopiť.
  16. Tu je detail v reze. Dobrú chuť.