Foto: andrea6669
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
5 lyž. |
|
1/4 bal. |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
3 lyž. |
|
5 lyž. |
|
2 bal. |
|
Vrch a boky: | |
1 ks |
|
200 g |
|
4 bal. |
|
Postup
-
1
Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Bielky vymiešame na sneh, mixujeme kým nie je sneh takmer celkom hotový,prilejeme polovicu práškového cukru a poriadne vymiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme 5 PL teplej vody, žĺtky vymiešavame aspoň 4 minúty. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame múku a sneh z bielkov, buď na najnižšom stupni mixéra alebo ručne vareškou/lyžičkou. Keď sa nám cesta spolu vymieša vylejeme ho to formy s priemerom 26 cm. Na dno formy som dala papier na pečenie. Tortu pečieme pri 175 °C cca 40-60 minút.
-
2
Úplne vychladnutý korpus si rozrežeme na tri asi rovnaké časti.
-
3
Krém pripravíme z 500 ml vychladenej šľahačky na šľahanie do ktorej pridáme stužovač šľahačky (smeta fix), a od oka kakao a cukor podľa chuti. Na jednotlivé časti korpusu si natrieme krém, odložíme si nejakú časť krému na boky.
-
4
Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.Na bok torty natrieme zvyšok krému a prilepíme naň trubičky.Na vrch torty si poukladáme rôzne ovocie. Nakoniec zalejeme ovocie tortovým želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale.
Diskusia k receptu