Torta s ovocím a trubičkami (fotorecept)

Autor receptu: andrea6669

10
porcií
120 minút
príprava
40-60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Bielky vymiešame na sneh, mixujeme kým nie je sneh takmer celkom hotový,prilejeme polovicu práškového cukru a poriadne vymiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme 5 PL teplej vody, žĺtky vymiešavame aspoň 4 minúty. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame múku a sneh z bielkov, buď na najnižšom stupni mixéra alebo ručne vareškou/lyžičkou. Keď sa nám cesta spolu vymieša vylejeme ho to formy s priemerom 26 cm. Na dno formy som dala papier na pečenie. Tortu pečieme pri 175 °C cca 40-60 minút.
  2. Úplne vychladnutý korpus si rozrežeme na tri asi rovnaké časti.
  3. Krém pripravíme z 500 ml vychladenej šľahačky na šľahanie do ktorej pridáme stužovač šľahačky (smeta fix), a od oka kakao a cukor podľa chuti. Na jednotlivé časti korpusu si natrieme krém, odložíme si nejakú časť krému na boky.
  4. Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.Na bok torty natrieme zvyšok krému a prilepíme naň trubičky.Na vrch torty si poukladáme rôzne ovocie. Nakoniec zalejeme ovocie tortovým želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale.