Foto: ajuska155
Robota to bola na celý deň no vyplatilo sa. Moja prvá poťahovaná prvotina. Nechala som sa inšpirovať samozrejme internetom, je to už predsa nejaká Zobraziť celý popisRobota to bola na celý deň no vyplatilo sa. Moja prvá poťahovaná prvotina. Nechala som sa inšpirovať samozrejme internetom, je to už predsa nejaká doba čo som s krtkom zaspávala a aj keď viem, že to nie je žiaden nový recept, jednoducho sa chcem podeliť o skúsenosť.
príprava
Postup
-
1
Poťahovala som tortu, ktorej recept som už pridávala. Je to moja verzia dobošovej torty. Tento týždeň, som prečítala tonu tipov a rád ako pracovať s marcipánom a poťahovacou hmotou. Takisto je x receptov na doma vyrobenú hmotu. Nie som zástancom umelých farbív, no chcela som vyskúšať , ako sa modelujú figúrky a zároveň milujem niečo vytvárať a vyrábať. Pôvodne som si chcela vyrobiť hmotu z marshmallow cukríkov no keď som si porovnala cenu hotovej bielej poťahovacej hmoty a vyrobenej z cukríkov, hmotu som radšej kúpila, a dofarbovala podľa potreby. Kúpila som aj malé balenie asi 150 g čiernej a všetky základné farby v prášku. Farby som miešala ako ma napadlo. S hmotou sa mi dobre pracovalo, vôbec sa nelepila a figúrky pekne držali, ručičky a nožičky som lepila troškou vody poprípade špáratkom.
-
2
Figúrky som modelovala ručne. Stromčeky som robila tak že som vykrajovala snehovú vločku a kvietky a ukladala na seba , vzniklo tak akoby ihličie. Priznávam lienky a žabu som kúpila :D Jazierko som vyplnila modrým cukrárskym gélom.
-
3
Hmotu som vaľkala na silikónovej podložke dreveným valčekom, ničím som nepodsypávala, nelepilo sa, tortu som po potiahnutí vyhladila rukami. Torta má na priemer 32 cm a vysoká je asi 10 cm.
-
4
A už hotová torta aj s figúrkami, poputuje k oslávencovi daleko až do Nemecka.
vzdávam úctu šikovným rukám..!!