Torta - bábika

merylin - bez fotkymerylin, 15. októbra 2012
Torta  - bábika
Foto: merylin

Táto torta je velmi ľahká a nie je iba pre malých aj pre dospelých, každý si rád pochutná na nej, nič ťažké, treba iba Zobraziť celý popisTáto torta je velmi ľahká a nie je iba pre malých aj pre dospelých, každý si rád pochutná na nej, nič ťažké, treba iba vyskúšať-doporučujem.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

25 dkg
4
1,5  dcl
25 dkg
2 dkg
1
Doplnky:
2
2
  - bez nôh
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom a opatrne pridávame olej .Pridáme múku s práškom do pečiva,a tuhý sneh z bielok.Cesto si rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao a upečieme vo vymastenej ,múkou posypanej bábovkovej forme.Pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút.Ešte teplú bábovku vyklopíme a necháme ju vychládnuť. Bábovku môžeme prekrojiť a ľubovolným krémom naplniť,aby bola vyššia. Do priestoru bábovky asi tak 3 cm smerom nadol si dáme tvrdý papier ,a to tak, že si vystrihneme štvorec ,ktorý musí byť väčší ako je priestor v bábovke , dáme krížom- zapichneme do cesta bábovky. Spravíme si šľahačku ,trošku si z nej odoberieme a prifarbíme cukrárenskym farbivom. Priestor si vyplníme šľahačkou do neho si zapichneme bábiku, bez nôh. Celú bábovku - bábiku ozdobíme podla vlastnej fantázie, aby mala čo najkrajšie šatôčky.

Diskusia k receptu

jakamaka
Jééj, aká pekná Barbinka. Viem, že sa to pečie v bábovkovej forme, taký dobrý nápad. Dcéra keď robila pre vnučku, tak ju potiahla marcipánom, a nám dospelým sa možno aj viac páčila ako tej malej vnučke.:):):):) Nuž asi aj Ty si urobila kopec radosti. Nech sa Ti darí aj naďalej.
abkul
Je veľmi krásna a je to vďačná tortička. Tiež som podobnú robila, keď bola moja vnučka menšia, bola z nej nadšená.
sonulienka
Krásna naozaj ako píšeš aj ľahká a určite aj dobrá tortička a pre dievčatká obzvlášť. Určite mala veľký úspech.
smejkad
moja mamina ked podobne robievala na svadby, namiesto papiera polozila pod babovku piskotovy korpus naplneny ako klasicka torta, predlzilo to suknu , babika mohla ist dnu aj s nohami a po vybrati babiky bol cely vytvor pekne jedly :-)
akurat ze na svadby sa robila zasadne len biela, tato je krasna farebna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia