Tiramisu

sissi29 - fotkasissi29, 29. novembra 2010
Tiramisu
Foto: sissi29

dezert na všedný aj nevšedný deň

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2  balíčky
1 kg
5  PL
2 balíčky
200 ml, silná čierna
6 PL
1 balenie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Dlhé piškóty si rýchlo namáčame v káve do ktorej sme pridali 6 PL mandľového likéru. Takto namočené piškóty si ukladáme v mise z janského skla. Na piškóty dáme 1/3 jemného tvarohu zmiešaného s kryštálovým a vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Vrstenie opakujeme. Končíme tvarohom, ktorý posypeme kakaom. Odložíme do chladničky minimálne na 12 hodín.

    Tiramisu - obrázok 1

Diskusia k receptu

zinnajdha
Tiramisu máme radi. Keď sa trocha uvelním, pošlem recept, ktorý zvyknem robiť. Je trocha drahší, používam mascarpone...
veronka8
aj ja používam mascarpone aj smotanu aj amareto likér....
jeka
ja používam natierkové maslo ,tiež je to dobré.
havino
ja som tiež kedysi takto začala s napodobeninou,ale prišla som na to,že ked už, tak už, tak už, používam len mascarpone a smotanu na šlahanie a vrstvím,len dve vrsty, spodná a medzi, na vrch krém a kakao
evanaaa
Ja sa chystám tiramisu na sviatky ako pochúťku, mám mascarpone, pol kg balenie, neviem či to nie je veľa. Ale poznám aj s nátier. masla a chutí mi aj to, ale do toho tvarohu by som zamiešala tiež šľahačku, aby to nebolo také jednoduché, keď už, nech je to dokonalé.
sissi29
Ahojte,
viem, že tiramisu sa robí z mascarpone ale nám vyše chuti s jemným tvarohom Pillos. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia