Talianske prekvapenie pre Borisa

Autor receptu: jahodovelizatko

Keďže má zajtra môj priateľ meniny, tak som sa mu rozhodla pripraviť túto minitortičku. Zmiešala som si v hlave kopec receptov, spojila ich a vznikla táto dobrotka hore na fotke. Forma je maličká, asi polka klasickej tortovej formy, len na obrázku to vyzerá gigantický :) Všetci držte prstíky, aby si ten môj Borík zajtra na tom pochutil... ♥

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Vyšľaháme si šľahačku do polotuha, pridáme mascarpone a znova vyšľaháme. Pridáme polovicu fľaštičky vanilkovej esencie a cukor podľa chuti. Pripravíme si želatínu a primiešame do krému - je pravda, že možno želatínka tam nemusela vôbec byť, ale preto že toto bola moja prvá nepečená torta a záležalo mi na nej, tak som nič nechcela nechať na náhodu :) Bála som sa, aby sa mi to po otvorení formy "nezgrclo".
  2. Na spodok formy si poukladáme čokoládové piškóty alebo si môžeme podrviť aj keksy, do ktorých prilejeme rozpustené maslo. Ja osobne mám radšej piškóty. Na piškóty nalejeme trošku krému a poukladáme jahody. Dolejeme krém do plna a môžeme urobiť akékoľvek zdobenie. Ja som urobila srdiečko z jahod, čo je v mojom momentálnom stave dosť aktuálne :) A okolo som použila cukrárske mini srdiečka.
  3. Teraz dúfajme, že do rána pekne stuhne a bude chutiť tak dobre ako vyzerá :)