Foto: ancicka
Tento zákusok mal u mňa dnes premieru,ale sa vydaril.Robila som ho z obavami ,pretože ešte som taký nerobila.Rcp mi dala kamarátka .Tento rcp.je jednoduchý Zobraziť celý popisTento zákusok mal u mňa dnes premieru,ale sa vydaril.Robila som ho z obavami ,pretože ešte som taký nerobila.Rcp mi dala kamarátka .Tento rcp.je jednoduchý a rýchly.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 hrnčeky, 2 dl |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1/2 l čerstvé |
|
3 ks celé |
|
1/2 kg na plnku |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
od oka |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.Múku s praškovým cukrom a pr.do pečiva zmiešame spolu.
-
2
Plech vymastíme maslom a vysypeme naň polovicu suchej zmäsi.Rozhrnieme na celý plech.
-
3
Tvaroh zmiešame s vanilkami a škoricovým cukrom a vysýpeme na suchú zmäs.Opatrne rozložíme na celý plech.
-
4
Nato potom rozsýpeme zbytok múky a zarovnáme.
-
5
V mlieku rozšľaháme vajcia a vylejeme na celý plech.Zľahka popicháme vidličkou,aby pomaly vsiakli do múky.
-
6
Na povrch na tenko nakrajame pol masla.
-
7
Ruru vyhrejeme na 180°C.Necháme 10 min. piecť a po 10 minútach stiahneme na 150°C a pečieme ešte 20 min.Počas pečenia môžeme ešte raz popichať vidličkou ,aby dobré vsiaklo maslo do cesta. Po upečení na ozdobu polejeme čokoládou.
Diskusia k receptu