Svieži koláčik fotorecept

lucsar - fotkalucsar, 7. mája 2015
Svieži koláčik (fotorecept)
Foto: lucsar

Tento koláč som si iba tak vymyslela pretože som mala k dispozícii suroviny ktoré som použila a zožal veľký úspech..

10
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Pridám múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre premiešam. Formu si dobre vytriem maslom a vysypem múkou aby sa ľahšie korpus vyklápal na podstavec. Cesto vylejem do formy a pečiem v predhriatej rúre cca 20 min pri teplote 160 stupnov.

    Svieži koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    korpus nechám vychladnúť asi 10 min a natriem džemom - použila som domáci marhuľový.

    Svieži koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyšľahám si šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natriem túto zmes na korpus a džem.

    Svieži koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vrch už len ozdobím ľubovolným ovocím - tentoraz som použila jahody ktoré som krájala na kolieska :)

    Svieži koláčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept :-)
katka78
No prosím ďalší svieži. Už sú tie jahody v obchodoch chutné? Vidím ich na pultoch, ale sa bojím sklamania. Vyzerá ako jahoda, občas aj vonia ako jahoda a keď hryznem nič, len taká prázdna chuť. Na balkóne si pestujem svoje, ale ešte len kvitnú a úrodu cca 20ks za sezónu nemôžem ani veľmi počítať ako úrodu :-)
1x lucsar
lucsar
no tiez som sa cudovala a tieto boli konkretne z Lidla a boli fantasticke :)
babkamt
chutný koláč. V akej forme si piekla korpus? Máš ho pekný. Ja mám jeden plech z Metra a z neho sa mi nikdy nepodarí vybrať celý korpus. Preto som si kúpila silikónovú formu, no tá je väčšia.
lucsar
piekla som v tortovej okruhlej forme ktora ma taky vlnity okraj, vyklapanie trosku trvalo ale krasne vysiel cely von.. ale treba poriadne vymastit a vysypat mukou
lucsar
dakujem, ano kolacik som piekla v kratkom case dvakrat za sebou lebo mal velky uspech :)