Foto: lucsar
Tento koláč som si iba tak vymyslela pretože som mala k dispozícii suroviny ktoré som použila a zožal veľký úspech..
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Pridám múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre premiešam. Formu si dobre vytriem maslom a vysypem múkou aby sa ľahšie korpus vyklápal na podstavec. Cesto vylejem do formy a pečiem v predhriatej rúre cca 20 min pri teplote 160 stupnov.
-
2
korpus nechám vychladnúť asi 10 min a natriem džemom - použila som domáci marhuľový.
-
3
vyšľahám si šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natriem túto zmes na korpus a džem.
-
4
vrch už len ozdobím ľubovolným ovocím - tentoraz som použila jahody ktoré som krájala na kolieska :)
Diskusia k receptu