Svieži koláčik (fotorecept)

Autor receptu: lucsar

Tento koláč som si iba tak vymyslela pretože som mala k dispozícii suroviny ktoré som použila a zožal veľký úspech..

10
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Pridám múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre premiešam. Formu si dobre vytriem maslom a vysypem múkou aby sa ľahšie korpus vyklápal na podstavec. Cesto vylejem do formy a pečiem v predhriatej rúre cca 20 min pri teplote 160 stupnov.
  2. korpus nechám vychladnúť asi 10 min a natriem džemom - použila som domáci marhuľový.
  3. vyšľahám si šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natriem túto zmes na korpus a džem.
  4. vrch už len ozdobím ľubovolným ovocím - tentoraz som použila jahody ktoré som krájala na kolieska :)