Svieži koláčik (fotorecept)
Autor receptu: lucsar
Tento koláč som si iba tak vymyslela pretože som mala k dispozícii suroviny ktoré som použila a zožal veľký úspech..
10 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Pridám múku a kypriaci prášok do pečiva a dobre premiešam. Formu si dobre vytriem maslom a vysypem múkou aby sa ľahšie korpus vyklápal na podstavec. Cesto vylejem do formy a pečiem v predhriatej rúre cca 20 min pri teplote 160 stupnov.
- korpus nechám vychladnúť asi 10 min a natriem džemom - použila som domáci marhuľový.
- vyšľahám si šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natriem túto zmes na korpus a džem.
- vrch už len ozdobím ľubovolným ovocím - tentoraz som použila jahody ktoré som krájala na kolieska :)