Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 28. júla 2013
Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Ovocné guľky v období čerstvého ovocia potešia. Môžeme si ich pripravovať na rôzne spôsoby. Moje guľky sú pripravené s pohánkovým tvarohom a jogurtom a sú vhodné pre bezmliečnu diétu. Môžete si ich však pripraviť aj v mliečnej verzii s tvarohom a jogurtom z kravského mlieka. V týchto horúčavách som chcela, aby boli guľky aj trošku osviežujúce a tak som ich poliala jogurtom a posypala konopnými semienkami. Namiesto semienok sa dajú použiť aj rôzne orechy. Upravte si podľa seba, nech sa páči...

3 -4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky (Objem hrnčeka 250 ml)
2 ks
250 g
 štipka
 alebo iné ovocie
 lúpané alebo orechy
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, pohánkového tvarohu, štipky soli a vajec zamiesime cesto, ktoré si rozdelíme na 12 približne rovnakých kúskov.

  2. 2

    Slivky rozpolíme, vykôstkujeme a do každého kúska dáme polovicu alebo celú rozpolenú slivku, záleží na veľkosti ovocia. Ja som dávala polovicu slivky a jej stredu som dala asi polovicu čajovej lyžičky kryštálového cukru.

    Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Potom guľky uzavrieme a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Po uvarení ich vyberieme z vody, polejeme rozšľahaným pohánkovým jogurtom a posypeme konopnými semenami zmiešanými s cukrom múčka podľa chuti. Konopné semená pred použitím rozmixujeme alebo roztlačíme v mažiari. Dobrú chuť!

    Svieže slivkové knedličky s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

paeva
snád sa mi vydaria aj z normálneho tvarohu, ukladam