Šunka domáca

Autor receptu: nadasky

br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0,1 dcl vody a zalejeme mäso ,dobre ho premiešame.Zmes dame do mikroténového sáčku ,sáčik je už v nadobe , každú vrstvu poriadne natlačíme a zavrieme šunkovar .Takto to dáme do chladničky na 24hodín ,potom dáme variť na 2hod. pri teplote vody 75 až 80 stupnov po skončení varenia necháme vychladiť cca 1,5 až 2 hod. a môžeme papať. Dobrú chuť. Tento šunkovar sme kedysi kúpili aj sme nan zabudli a teraz sme ho objavili v špajzi u dcéri na dome.b

6
porcií
20 minút
príprava
2 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. br. pliecko nakrájame , sol a cukor rozpustíme v 0,1 dcl vody a zalejeme mäso ,dobre ho premiešame.Zmes dame do mikroténového sáčku ,sáčik je už v nadobe , každú vrstvu poriadne natlačíme a zavrieme šunkovar .Takto to dáme do chladničky na 24hodín ,potom dáme variť na 2hod. pri teplote vody 75 až 80 stupnov po skončení varenia necháme vychladiť cca 1,5 až 2 hod. a môžeme papať. Dobrú chuť. Tento