Šuhajdy z domácej čokolády

janocka84 - fotkajanocka84, 14. decembra 2011
Šuhajdy z domácej čokolády
Foto: janocka84

Tento rok som zistila, že mnohé recepty, o ktorých som si vždy myslela, že sú náročné, sú naopak - úplne jednoduché. Tak ako tieto Zobraziť celý popisTento rok som zistila, že mnohé recepty, o ktorých som si vždy myslela, že sú náročné, sú naopak - úplne jednoduché. Tak ako tieto šuhajdy.

Suroviny

Domáca čokoláda:
1 ks
1 ks
1 PL
250 g
Plnka:
200 g
150 g
0,5 dcl /um
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Stužený tuk a všetky ostatné suroviny uvaríme nad parou a miešame, až kým nám nevznikne čokoláda. Medzitým si môžeme dať na sporák aj mlieko na plnku.

    Šuhajdy z domácej čokolády - obrázok 1
  2. 2

    Popri miešaní čokolády dáme do druhého hrnca s mliekom orechy, cukor a rum a poriadne premiešame a odstavíme z ohňa.

    Šuhajdy z domácej čokolády - obrázok 2
  3. 3

    Nachystáme si košíčky a naplníme dno troškou čokolády. Do nej dáme malú lyžičku plnky a zalejeme povrch čokoládou. Ozdobíme orieškom, alebo lentilkou a necháme stuhnúť.

    Šuhajdy z domácej čokolády - obrázok 3

Diskusia k receptu

domci4
super recept na domácu čokoládu, ja som robila šuhajdy- že v recepte 200 g čokolády postačí, tak som nadávala musela som ešte dve čokolády pridať ;/ :) super recept, ukladám
3sandra3
šuhajdy u nás tiež idú,,, sestra ich zbožňuje, takže skúsim podľa tvojho receptu,,,
mery8658
pred chvíľkou som dorobila šuhajdy od 2 dávok, všetko som robila tak ako Ty, len namiesto kakaov. pudingu dávam 1 BB puding.
sovka62
Pohádka mládí, ako hovoria bratia Česi. Takéto (s BB pudingom, ale ten už nie je čo býval, zdá sa mi rovnaký ako kakaový) sme robievali s mamou, ešte aj tá plnka bola rovnaká. Z tejto čokolády sme do malých formičiek robievali aj kolekcie na stromček, balili sme ich do staniolu s nitkou a vešali na stromček. Mávali sme aj kúpené, ale domáce boli lepšie, lebo ich bývalo veeeeeľa....
garanco
Tiež som robila, keď boli deti malé, teraz ich robí dcéra pre svoje deti, len sme to volali dobovo- "Sandokanove oči!", a tiež z BB-pudingu. Myslím, že ten kakaový puding bude jemnejší - vyskúšame:-))
marienka44
@Janocka84 ,ja robim podobne, ale v tej dom. cokolade u mna nie je ziaden cukor! Tvoje su velmi kaloricke. Plnku robim tak, ze zomlete orechy a cukor len zamiesam s rumom+rum. aroma a vodou. Mlieko podlieha skaze. Idu prve na odbyt, niekedy napisem recept na moje suhajdy.
janocka84
@marienka44 no veď čo už by to boli za Vianočné sladkosti keby neboli kalorické :D :D :D Aj ja som plnku robila kedysi len tak ako píšeš, ale sestra mi poradila mlieko. Je ho tam len troška a, ako hovoríš - idú prvé na odbyt :D Takže sa mlieko určite nestihne skaziť :D
sneica
som sa nechala inspirovat a uz ich mam ulozene na tacke...:)))
angiek
tak rada by som spravila suhajdy, len ten stuzeny tuk, da sa to niecim nahradit? :(
garanco
@angiek , stužený tuk pod názvom Iva,Myslím, že sú aj iné, ale keď dáš Heru, alebo Héliu, tak Ti tak dobre nestuhne.
andelka2
U nás su už pripravené, ja dávam do plnky 10 Dkg orechov a 10 Dkg kokosu. Taktiež dávam BB puding a Ceru. Prvé vždy zmiznu zo stola, čomu sa samozrejme len poteším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia