Foto: danda3
Tento recept som našla na internete a keďže klasické linecké pečivo nám nechutí, rozhodla som sa ich vyskúšať, ale spravila som jednu chybu, urobila Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete a keďže klasické linecké pečivo nám nechutí, rozhodla som sa ich vyskúšať, ale spravila som jednu chybu, urobila som len z jednej dávky...☺V pôvodnom recepte je hladká múka klasická.
príprava
na 160 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
1/2 bal. |
|
NA DOKONČENIE: | |
alebo džem, slivková nutela... |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame, špaldovú múku môžete vymeniť za klasickú, necháme odležať, ja som nechala cez noc. S cestom sa veľmi dobre pracuje, pri vaľkaní sa netrhá. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4-5mm, vykrajujeme kvietky alebo iné tvary, dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 160°C cca 8-10 minút, treba odsledovať, nesmú byť tmavé.
- 2
Vychladnuté spojíme s džemom, ja som dala slivkovú nutelu a pofŕkame čokoládou. Sú úžasné, krehké a spolu s BB-kolieskami zmizli prvé z taniera.
- 2
Diskusia k receptu