Špaldovo-maizenové pečivo

Autor receptu: danda3

Tento recept som našla na internete a keďže klasické linecké pečivo nám nechutí, rozhodla som sa ich vyskúšať, ale spravila som jednu chybu, urobila som len z jednej dávky...☺V pôvodnom recepte je hladká múka klasická.

15 minút
príprava
8-10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame, špaldovú múku môžete vymeniť za klasickú, necháme odležať, ja som nechala cez noc. S cestom sa veľmi dobre pracuje, pri vaľkaní sa netrhá. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4-5mm, vykrajujeme kvietky alebo iné tvary, dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 160°C cca 8-10 minút, treba odsledovať, nesmú byť tmavé.
  2. Vychladnuté spojíme s džemom, ja som dala slivkovú nutelu a pofŕkame čokoládou. Sú úžasné, krehké a spolu s BB-kolieskami zmizli prvé z taniera.