Špagetová tekvica - príprava pečením fotorecept

shiculka - fotkashiculka, 10. septembra 2014
Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept)
Foto: shiculka

Špagetovú tekvicu som zaradila do nášho jedálnička už dávnejšie, ale nikdy som nebola spokojná s vysledkom, "špagety" boli skôr krátke rezance. Tento postup vám Zobraziť celý popisŠpagetovú tekvicu som zaradila do nášho jedálnička už dávnejšie, ale nikdy som nebola spokojná s vysledkom, "špagety" boli skôr krátke rezance. Tento postup vám zaručí želany špagetovy efekt.

5 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 190-200 stupñov Celzia. Tekvicu nakrájame priečne na asi 2 cm hrubé kruhy...

    Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a nožíkom odstránime jadrá. Poukladáme na plech vystlany papierom na pečenie alebo silikónovou fóliou.

    Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme cca. 40 minút. Po vychladnutí ( asi 15 minút) vidličkou oddelíme dužinu od kôry.

    Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tadá, už len pridat oblúbenú omáčku, alebo podávame len ako prílohu.

    Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

safran
@ šikulka :-) kde ju kupuješ? môžeš podrobne popísať techniku špagetovania? vždy som skúšala iba na pozdĺžnu os tekvice
terakota
@ šikulka , OK je to fajn, pozri aj moju "špagátovku", V sobotu sme ju mali s hubami. Rovnako ako s mäsom, iba huby nakrájané na pásiky.
Pre safran - dostáť ju kúpiť v Kauflande, alebo na trhu od báb. Len ju treba poznať, lebo niektoré nevedia akú tekvicu predávajú. Tekvica, ako tekvica, tak vyrástla.
jozka2
Jaaaj,tuto varim aj ja uz niekolko rokov.Tiez som ju piekla len prerezanu na poly,mam ju rada,musim vyskusat podla teba,vdaka.
neposed
ja ju robievam prerezanu po dlzke v mikrovlnke. Trosku osolim, upeciem a potom vystrabkam vidlickou napriec, teda po sirke. Ochutim a pouzijem, ako chcem. Je to takpovediac polotovar na finalnu upravu.
shiculka
Aj ja som ju zvykla piect rozrezanu po dĺžke a výsledkom boli tie krátke rezance.
@safran : nemám žiadnu špeciálnu techniku, po vychladnuti jednoducho odstránim šupku a rukami rozoberiem jednotlive "špagety ". Krásne sa oddelia.
soncya
Jej, už viem čo mi vyrástlo na záhradke! ;-)
marikafil
už sa pečie... ale príprava 5 minút? ja som použila všetky nože aj elektrický krájač, nakoniec som zavolala manžela a aj on s tou tekvicou bojoval, kým sa mu ju podarilo ako-tak rozkrájať na kolieska:-)