Špagetová tekvica - príprava pečením fotorecept
Foto: shiculka
Špagetovú tekvicu som zaradila do nášho jedálnička už dávnejšie, ale nikdy som nebola spokojná s vysledkom, "špagety" boli skôr krátke rezance. Tento postup vám Zobraziť celý popisŠpagetovú tekvicu som zaradila do nášho jedálnička už dávnejšie, ale nikdy som nebola spokojná s vysledkom, "špagety" boli skôr krátke rezance. Tento postup vám zaručí želany špagetovy efekt.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 190-200 stupñov Celzia. Tekvicu nakrájame priečne na asi 2 cm hrubé kruhy...
-
2
a nožíkom odstránime jadrá. Poukladáme na plech vystlany papierom na pečenie alebo silikónovou fóliou.
-
3
Pečieme cca. 40 minút. Po vychladnutí ( asi 15 minút) vidličkou oddelíme dužinu od kôry.
-
4
tadá, už len pridat oblúbenú omáčku, alebo podávame len ako prílohu.
Pre safran - dostáť ju kúpiť v Kauflande, alebo na trhu od báb. Len ju treba poznať, lebo niektoré nevedia akú tekvicu predávajú. Tekvica, ako tekvica, tak vyrástla.
@safran : nemám žiadnu špeciálnu techniku, po vychladnuti jednoducho odstránim šupku a rukami rozoberiem jednotlive "špagety ". Krásne sa oddelia.