Foto: danculka
porcií
príprava
Postup
-
1
Korpusy som kúpila z cukrárne z Prievidze/pečú pre diabetikov,ale dá sa upiecť aj doma dia korpus,z 3 vajíčok,práškového sladidla,múky a kakaa...toto sa mi zdalo pohodlnejšie,korpus som natrele dia lekvárom a uvarila som si puding,do polovice mlieka,smotanový a do druhej kakaový puding a za stáleho miešania pridala ešte do teplého rozdrvené tbl.stévie po 10 do každého,alebo podla chuťi...
-
2
vyšlahala som maslo a potom som rozdelila do každého pudingu polovicu a oba krémy som vyšlahala do peny.Krém som si rozdelila do cukrárenských vreciek a na lekvár som povytláčala krém do kruhu ,striedavo kakaový a smotanový a položila som druhý korpus a ten som tiež natrela lekvárom a krém som dávala tak,že som začala smotanovým krémom ,aby ke´d sa torta rozreže,plnka vytvárala vzor šachovnice...
-
3
na vrch som dala tretí korpus , zvyšným kakaovým krémom som potrela vrch torty a posypala kakaom a bielym krémom som ju ozdobila ...
-
4
tu na reze vidno striedanie plnky,dobrú chuť,takto sa dá upraviť torta aj s repným cukrom,ale diabetici musia špekuľovať,ako čo najmenej cukru spapkať...
Diskusia k receptu