Slnečnicová torta

meggienka76 - fotkameggienka76, 27. septembra 2010

..... prikladám recept na tortu, aby bolo na čo dať tie vyrobené slnečnice. Tento recept je skôr zameraný na plnenie a poťahovanie a následné Zobraziť celý popis..... prikladám recept na tortu, aby bolo na čo dať tie vyrobené slnečnice. Tento recept je skôr zameraný na plnenie a poťahovanie a následné zdobenie torty. Korpus môžete použiť svoj obľúbený a overený a takisto náplň.

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    upečieme si korpus zo 6 veľkých vajec

    Slnečnicová torta - obrázok 1
  2. 2

    korpus necháme vychladnúť vo forme a potom ho vyklopíme a necháme dnom nahor

    Slnečnicová torta - obrázok 2
  3. 3

    tortu prekrojíme na 3 časti

    Slnečnicová torta - obrázok 3
  4. 4

    tu už máme pripravený lekvár, alkohol (v rozprašovači - zlepšovák) a čokoládovú plnku v mojom prípade. Každý plát pred natretím lekvárom "poprašíme" alkoholom, natrieme lekvárom a nakoniec plnkou

    Slnečnicová torta - obrázok 4
  5. 5

    takto naplnené a naskladané pláty nakoniec potrieme plnkou a dáme do chladničky stuhnúť. Najlepšie od večera do rána.

    Slnečnicová torta - obrázok 5
  6. 6

    rovaľkáme si hmotu, ktorú sme sa rozhodli použiť. Poznámka: všetky poťahové hmoty okrem mliečneho marcipánu sa dajú kúpiť v internetových obchodoch. Stačí zadať názov do prehliadača. White icing má jemnú citrónovú chuť, K2 - má mandľovú príchuť, marcipán je z mandlí a cukru,...

    Slnečnicová torta - obrázok 6
  7. 7

    tu už máme potiahnutú tortu aj s orezanými okrajmi

    Slnečnicová torta - obrázok 7
  8. 8

    prinesieme si vlastnoručne vyrobené slnečnice podľa predchádzajúceho receptu

    Slnečnicová torta - obrázok 8
  9. 9

    okolo torty ovinieme stužku, ktorú upevníme obojstrannou lepiacou páskou, na vrch torty dáme 3 slnečnice, ktoré môžeme prilepiť troškou plnky. Poťahovú hmotu si zafarbíme zelenou práškovou potravinárskou farbou a ušuľkáme z nej 3 stonky.

    Slnečnicová torta - obrázok 9
  10. 10

    nožom si od oka vyrežeme list a opakom noža spravíme žilkovanie

    Slnečnicová torta - obrázok 10
  11. 11

    vyrobíme si 3 lístky, ktoré na torte mierne zvlníme

    Slnečnicová torta - obrázok 11
  12. 12

    .. a hotovo

    Slnečnicová torta - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
To je úžasné, originál zdobenie už som obdivovala pred tým, tie slnečnice.Mne by sa možno vydarili ruže, lupene by som tvarovala v rukách, kedysi som to robila z modelovacej hmoty, tak by to šlo aj z tejto.
meggienka76
@evanaaa určite by sa Ti podarili .... plastelína, modelovacia hmota, poťahová hmota, keď to ide s jedným, tak aj s ostatnými
klaura
ja len ticho obdivujem ... krásna práca :)
ailuj82
nechápem, ako si tam dala krásne tú bielu hmotu bez toho aby niekde trčala alebo sa zlomila, bola pokrčená.. krása
evusik
mňa zaujal ten nápad s rozprašovačom - super zlepšovák, to určite doma zavediem, len musím nájsť vhodný rozprašovač ..... torta krásna k tomu niet čo dodať, si šikula :-)
meggienka76
@ailuj82... hmota musí byť dostatočne vyvaľkaná na rozmer dosť presahujúci priemer torty, potom sa dá krásne ohnúť. Keď vyvaľkáme hmotu len akurát, nepodarí sa nám to.
tothka
Tá tortička vyzerá úplne profesionálne, tento tvoj postup som si stiahla do mojej KK už z inej stranky kde si to zverejnila . Poťahovanie som si už vyskúšala ale priznám že moja torta tak dobre nevyzerala, jednoducho kto umí - ten umí.
meggienka76
@tothka :o)) postup na slnečnice mám už zverejnený aj inde, ale postup na túto tortičku nie. poťahovať treba dobre vychladenú tortu, inak na nej vidno nerovnosti ...
marikasu
Nádherná tortička meggienka76, aj slnečnice. Ja som tiež zopár krát poťahovala torty hmotou ktorú som si urobila z marshmallow, alebo zo sušeného mlieka, ale až teraz som sa dozvedela, že torta má byť dobre vychladená :-)) Mohla by si pridať nejaký tip na detskú tortičku, o dva mesiace bude vnučka oslavovať rôčik :-))
evas13
Nádhera, napadajú ma samé superlatívy pri pohľade na túto tortu.
coldbery
Oku lahodiaca kása....už všetko bolo povedané.....:-))))
moli
Ako super sa naše rady šikovníčiek rozrastajú tu na vareche.Krásna tortička a krásna je aj práca! :o)
zdezda
Jeeeeeeej, ja by som ju nedovolila ani nakrojiť :-))))
danusiak
je to krasne a neviem no ja by som to tak pekne asi nevedela je to super
nataly111
hmm.....výzdoba o tom-potom....super...o tom niet pochýb..ale mňa zaráža aj ten vysoký korpus!!!! ja sa môžem aj "dokrájať" ;) a nikdy ho nemám taký vysoký.....hoď prosím tvoj osvedčený recept ....mne totiž vela nepovie...že: korpus zo 6 vajec.....dakujem
meggienka76
@nataly111 , to bude tým, že kupujem XL vajcia v stánku s vajíčkami a piškótami.Minule som si ich nestačila kúpiť, tak mi sestra doniesla "M"ky z obchodu. Tak som ich musela dať na váhu a namiesto 6 vajec som musela použiť 10 vajec, potom už len pridáš 6-7 PL polohrubej múky a 6-7 PL práškového cukru. Vyšľaháš bielka s cukrom a pridáš múku, nakoniec pridáš pol prášku do pečiva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia