Slnečnicová torta

Autor receptu: meggienka76

..... prikladám recept na tortu, aby bolo na čo dať tie vyrobené slnečnice. Tento recept je skôr zameraný na plnenie a poťahovanie a následné zdobenie torty. Korpus môžete použiť svoj obľúbený a overený a takisto náplň.

Postup

  1. upečieme si korpus zo 6 veľkých vajec
  2. korpus necháme vychladnúť vo forme a potom ho vyklopíme a necháme dnom nahor
  3. tortu prekrojíme na 3 časti
  4. tu už máme pripravený lekvár, alkohol (v rozprašovači - zlepšovák) a čokoládovú plnku v mojom prípade. Každý plát pred natretím lekvárom "poprašíme" alkoholom, natrieme lekvárom a nakoniec plnkou
  5. takto naplnené a naskladané pláty nakoniec potrieme plnkou a dáme do chladničky stuhnúť. Najlepšie od večera do rána.
  6. rovaľkáme si hmotu, ktorú sme sa rozhodli použiť. Poznámka: všetky poťahové hmoty okrem mliečneho marcipánu sa dajú kúpiť v internetových obchodoch. Stačí zadať názov do prehliadača. White icing má jemnú citrónovú chuť, K2 - má mandľovú príchuť, marcipán je z mandlí a cukru,...
  7. tu už máme potiahnutú tortu aj s orezanými okrajmi
  8. prinesieme si vlastnoručne vyrobené slnečnice podľa predchádzajúceho receptu
  9. okolo torty ovinieme stužku, ktorú upevníme obojstrannou lepiacou páskou, na vrch torty dáme 3 slnečnice, ktoré môžeme prilepiť troškou plnky. Poťahovú hmotu si zafarbíme zelenou práškovou potravinárskou farbou a ušuľkáme z nej 3 stonky.
  10. nožom si od oka vyrežeme list a opakom noža spravíme žilkovanie
  11. vyrobíme si 3 lístky, ktoré na torte mierne zvlníme
  12. .. a hotovo