Toto je podobný recept ako Parížska roláda. Všetci doma ju milujú a najradšej by boli, keby som pre každého urobila jednu. Neviem presne kde Zobraziť celý popisToto je podobný recept ako Parížska roláda. Všetci doma ju milujú a najradšej by boli, keby som pre každého urobila jednu. Neviem presne kde som získala recept, ale mám ho už asi 20 rokov. Najradšej ho robím na Vianoce, keď je doma super pohoda a celá rodina spolu. Posedenie pri kávičke s touto roládou je super. Foto nie je, ale myslí, že postup je jednoduchý a dokáže to každý.
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor do ktorého sme zamiešali kakao, nakoniek primiešame žĺtky. Plech vyložíme alobalom, potrieme olejom a nalejeme vymiešanú hmotu. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 8 až 10 min. Po upečení stočíme a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšlaháme s 2 lyžicami cukru a so stužovačom a natrieme na vychladnú roládu. Pomocu alobalu zrolujeme, zabalíme do neho a dáme stuhúť do chladničky. Po stuhnutí odbalíme a posypeme cukrom.
Diskusia k receptu