Sladký americký popcorn

egreska - fotkaegreska, 13. januára 2010
Sladký americký popcorn
Foto: egreska

Suroviny

1 PL
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetko som robila od oka, takze množstva su len orientačne..Do hrnca si dame rozpustit maslo,pridame cukor , med a škoricu a miešame dokym sa zmes pekne nespojí.Popcorn si dame vypukat do mikrovlnky podla navodu.Vysypeme do velkej misy a polejeme karamelom,dobre premiešame a maškrtíme...

Diskusia k receptu

ivica
Bŕŕ... fuj! Na snímke vidieť rozkošnú detskú rúčku. Zatiaľ!!! No pri takomto "maškrtení" bude zanedlho aspoň dvojnásobne veľká. Skúste radšej očistiť pár druhov ovocia, poliať to medom a bielym jogurtom. Možno budete prekvapená až si deti i manžel prídu aj po dupľu. A ani si neuvedomia že maškrtia zdravo. Nič v zlom, no obzrite sa koľko detí je dnes obéznych...
egreska
Prepačte ale takto mi nekažu ani moji rodičia.Som uz dospela ,mam vlastnu rodinu a deti,nepoznate moje pomery,neviete kolko zjedia moje deti ovocia a zeleniny,neviete kolko zjedia sladkostí,takze sa mi to zda trošku drze aby ste vy posudzovali zdravotny stav mojich detí. To ze je tu tento recept neznamena, ze je to u nas doma na dennom poriadku.Takze brrr a fuj sa mi zda dost prehnane..
ivica
Prepáčte, nechcela som Vás uraziť a ani Vám kázať, no takéto recepty by som určite neposúvala ďalej. Ja by som takéto niečo svojim deťom určite nedala, ani raz začas. Na to ich mám príliš rada! Neposudzujem zdravotný stav vašich detí, to nechám na doktorov. Príliš veľa rovesníkov mojich dospelých synov má dnes problémi a synovia sú mi vďačný že som sa nedala na podobné maškrty nikdy obmäkčiť.
egreska
V pohode,ale neodcudzovala by som ostatnych,ktorí si takuto maškrtu sem-tam dopraju.Inak popcorn je dobry na čistenie stien čriev,a toho karamelu je na nom fakt minimum,takze nemajte obavy.
ivica
Tak ešte raz, SORRY! Máte pravdu že je to dobré na črevá ale čisté, bez príchutí. Neovládla som sa keď som videla to množstvo nezdravých vecí pokope ale aby ste si nemyslely že som zarytá vegánka alebo niečo podobné, len preferujem striedmosť a volím zdravšie maškrtenie pri ktorom sa netreba obmedzovať.
egreska
Ako kazda matka aj ja chcem pre svoje deti len to najlepšie, a to ze im dam sem-tam nejaku maškrtu neznamena ze ich mam menej rada ako vy tie svoje..moje deti miluju ovocie aj zeleninu takze myslim ze stravu maju vyvaženu a čo sa tyka striedmosti,zastavam nazor ze jest treba všetko ale s mierou a to učim aj moje deti.Nikdy neboli v jedle priebečive a spapaju všetko.Poznam ženy ktore maju s tymto riadny problem,ja som štastna ze som si ich naučila takto..takze pohlad na vec je relativny.
zdezda
:-)))))))))))))))))))))))))))))))) vďaka za tvoj popcorn, dcérka mala teraz 15 rokov, bola nadšená, že som ho podľa tohto receptu, egreška, urobila :-) aj mi odpustila, že niekedy dlho brázdim na vareche, ty si super, už mám veľa tvojich receptov uložených :-) ešte raz veeeeeľmi ďakujem !!!!!!!!!!!!!
egreska
@zdezda ty si slniečko :-D naozaj sa tomu velmi teším,že sa ti moje recepty pačia ,je to super pocit že možem byt pre niekoho inšpiraciou.Pozdravujem dcerku,ved už si ho može urobit aj sama ked nan dostane chut ...
katkat
a co je vlastne zle na masle, mede, skorici a vanilke?:) tieto pukance su mnam...:)
lonelia
Tiez cumim, akym sposobom dotycna pani kritizuje. Pukance = celozrnna obilnina. Med, hnedy cukor normalne sladidlo, ktoreho je vo velkej miske pukancov nanajvys 25-30 gramov, misa je tak pre styroch. Vie pani, aka je "povolena" davka jednoduchych sacharidov na den? Asi nie, inak by sa zdrzala komentara. O skorici zbytocne hovorit, clovek si vygoogli, aka je prospesna. A maslo, no diskutabilne, podla najnovsich vyskumov ani nie nevhodne, pani by azda mohla dostudovat, ze v kukurici, aj v pukancoch, su karotenoidy lutein a zeaxantin a tie su rozpustne v tukoch. Takze tento popcorn, vyborna, zdrava maskrta :-) (podotykam len, ze pukance treba robit bez tuku v takom tom automatickom pukancovaci za par eur).