Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. januára 2012

Tento recept som nasla v jednej starsej kucharskej knihe.

12
porcií
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
100 ml
2 PL
250 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Do maleho kastrola som dala cucoriedky, cukor a vodu. Nechala som to zovriet a este asi 5 minut som to povarila.

    Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tepleho cucoriedkoveho kompotu som zamiesala zelatinu. Ja som dala 2 polievkove lyzice podla navodu na sacku. Vy budete mat asi iny druh zelatiny, tak treba dodrzat pokyny vyrobcu uvedene na obale.

    Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pouzila som toto mlieko. Na googli mi to prelozilo, ze evaporated milk je kondenzovane mlieko. Dufam, ze to je v poriadku.

    Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mlieko som najprv vyslahala. Do zhustnuteho mlieka som potom zaslahala jogurt.

    Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vlazneho cucoriedkoveho kompotu som zamiesala mlieko s jogurtom. Zmes som potom ponalievala do mini babovkovych formiciek a dala do chladnicky stuhnut. Mne to islo z tychto formiciek trochu tazsie vyklopit. Pred vyklopenim som formu vlozila na minutu do teplej vody a potom to uz islo lepsie. Zo silikonovych foriem to pojde asi lahsie. Namiesto cucoriedok sa urcite moze pouzit aj ine ovocie.

    Sladká čučoriedková pochúťka na horúce dni (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bejgi
mňaaam čučoriedky, krásne foto, joj nech je už u nás teplooo :)
cistinka
hmmm...lákavé, aj tvoja pochúťka, aj tie horúce dni :-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
prekrasne a vyzera ze je aj dobrucke :)
dorisa
...krásne, lákavé, my to môžeme pripraviť v lete, alebo kúpiť nehorázne drahé v HM. Krásne koláčiky,mňam.
babkamt
Recept ukladám do kk.Musí počkať do leta. Mám síce asi 300g v mrazničke,no teraz v zime ich zjeme radšej samotné. Až budeme mať v záhrade naše,potom spravím tento tvoj recept.
lia66
Mňááám-toto vyzerááá supiš!!!... @Palokuchky len taká otázočka:a to mlieko nesladené zhustne po vyšľahaní?...nikdy som to nerobila, tak som zvedavá...ďakujem, inak, odkladám do receptov.
evanaaa
Danielka, aj ja som sa chcela spýtať, či si mlieko šľahala alebo len tak vymiešala aby bolo hustejšie ( nie ako šľahačka) a je sladké? Tam na boku sú nejaké percentá, 75%, čo to je? Škoda že čučoriedky už nemám ani ríbezle ( mrazené), ale zatiaľ, kým budú si receptík uložím. Aj my máme želatínu práškovú aj plátkovú, aj Agar-agar, to je jedno, aká sa dá.
babav
Dalsia maskrta od teba @palokuchki ... Evaporovane mlieko podla mna nie je take iste ako kondenzovane...som prekvapena ,ze slahanim zhustlo...asi preto, ze je creamy... take nepoznam....
@evanaaa ,na konzerve je uvedene,ze je v nom 75% menej tuku.
irenaw
zasa jedno čučoriedkové pokušenie :) hneď by som si dala
janger
Aj toto je iste vyborne! A zase tie cucoriedky, mnam :-)
To mlieko, myslim, je trochu redsie, ako to slovenske kondenzovane mlieko. Toto (evaporated) je nieco take, co sa tu dava do kavy. Tak aspon podla mna ;-).
palokuchki
Dakujem vam vsetkym. @dorisa viem, je to letny recept a u vas je zima. No ak sa niekomu zapaci moze si ho ulozit a potom v lete pripravit. @tetrisss , tie horuce dni k vam tiez pridu. Minuly rok ked som bola na Slovensku bolo tam horuco ako tu v Australii. @lia66 , to mlieko som slahala asi tak tri minuty. Zhustlo, ale nebolo naslahane ako slahacka. @babav , ved ani ja som si neni celkom ista ci to je dobry preklad. Zajtra kupim nesladene kondenzovane mlieko a porovnam ho s evaporated milk. Potom napisem ake to bolo. Nerada by som niekomu dala zly recept. @zirafninka1 s tym kokosovym mliekom to moze byt dobre.
sneica
krasne a chutneee.... krasne aj uvodne foto...
sovka62
Vyzerajú perfektne, podľa zloženia sú určite veľmi chutné, ale mňa zaujali hlavne tie horúce dni. Už keby aj u nás boli aspoň teplé, zima mi už prekáža, najradšej by som sa vybrala rovno k tebe, pozohrievať kosti.
honestka
Stastna to zena--Danka!
Aj ked sa narobis vela, chut zazrakov, ktore dopestujes ti odplatia mozole a pot aj ked niekedy priroda sklame a pocasie nevujde.
Krasne receptiky tu poskytujes velmi vela som zmeskala, pomaly sa vraciam ale bude dlho trvat kym to vsetko prekukam;
Si sikulka a neviem si seba momentalne predstavit ako by som zvladla troska z tvojho udelu.
Pozdravujem ta a odpoviem na buduci tyzden.hugs!
misqs17
vyzera to fantastciky, milujem cucoriedky, urcite to musim vyskusat, len poprosim jednu radu, nemam formicky na mini babovky, co by som mohla pouzit ako nahradu? Dakujem
palokuchki
@misqs17 , mozes pouzit hocijaku formu. Mozes to vyliat aj na obycajny plech a potom to pokrajat na kocky. Do plechu na spodok daj potravinarsku foliu. Bude sa ti to lahsie vyberat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia