Šamrolky

evinka29 - fotkaevinka29, 16. decembra 2012
Šamrolky
Foto: evinka29
15 minút
na 190 °C

Suroviny

2
300 g
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto narežeme na pásiky, namotáme na formičku a potrieme žltkom. Pečieme na 190 stupňoch cca 15 minut. Šamrolky plníme snehom nad parou ušlahaným (cukor preosiať)

  2. 2

    Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

rajnica
Evinka, šamrólne sa plnia šľahačkou a nie cukrovým (300 g!) snehom. Teda ozajstné šamrólne.
misel20
rajnica - ja čo poznám naozajstné šamrolky tak sa plnia snehovým krémom a nie šlahačkou to kde si videla ? !!!! :DD
ailuj82
Naozajstné šamrony sú so snehom, mňam, veľmi ľúbime :)
rajnica
šamrólne v cukrárňach sa do zásoby plnia cukrovýmk snehom, šľahačka bypo pár dňoch mohla skysnúť. Šamrólne doma sa napečú a plnia šľahačkou (hoci aj sprejovou) podľa toho ako sa míňajú.
Dobrú chuť Varechy, kŕmte sa cukrovým snehom. A najmmä - nemýľte si "šamrólne" s trubičkami plnenými snehom. To je ako mýliť si parížsky a viedenský rezeň alebo bryndzu s tvarohom.
p.s. Skúste sa odvážiť 22. decembra potom 28. decembra.
irenka
Tiež ich robím , sneh nad parou vydrží, ked je len sneh s cukrom tak sa topí, šľahačka asi hned spapkať.
evuska
chcela by som sa spytat trubicky pred tym nejako vymastite ci netreba?
torticka
rajnica, to, čo si dala p.s., nie je dobrý nápad. Joj.
3sandra3
tie sú krásne,,,, nemám formičky,,, zajtra si musím kúpiť ... lebo už dlho sa chystám
evanaaa
Práve dnes som bola v Domácich potrebách, sú malé ale dostať v nich všetko. Mali aj trubičky, no už som ich nekúpila, kúpila som si formu na laskonky a ečte nejaké drobnosti.
@evinka29 , z @rajnica si nič nerob, je to muž, ktorý nemiluje sladké, možno aj ženu má horkú-:DDD
gordonko
... ,,kočky,, nebite sa ....poznám šamrony - niekolko tipou a pri Mladej Boleslavy nám doniesli také velké ,že sa nám nezmestili ani do pusy ....mimo iné moja kamoška mi doniesla jej šamrony naplnila ich pudingom .... Tu si radíme a skúšame nové ,tak prečo nie aj iné náplne do šamr.......
ejmepb
@evuska nemusiš mastiť, lístkové cesto je dostatočne mastné. Tto sme už nervózni z Vianoc? To sú sviatky pokoja. Prečo tak uštipačne, pamätám sa že moja mamka ich robila často a robila ich s vareným snehom a viem že ešte piekla pritom jablká a nejak to spolu spájala, bohužiaľ to je jedna z vecí ktoré som sa už od nej nestihla naučiť. Myslím že tu sme preto aby každý prispel tým čo vie a kto chce ten si z toho iste niečo vyberie a aj keď som už v dôchodkovom veku som rada že sa môžem na Vareche ešte vždy niečo naučiť.
evinka29
@rajnica beriem ako kazdu pochvalu tak aj kazdu konstruktivnu kritiku ;-) ak sa ti moje recepty nepacia nech sa paci prehodit stranku...myslim ze tu na vareche je z coho vyberat. Nam chutia a pacia sa taketo a je na kazdom ci skusi a ci nie ;-) pekne sviatky zelam :-)
marika21
Mášich pekné, dobré, chutné. Plnia sa rôznymi plnkami doma. V obchodoch -cukrári ich robia klasicky ako ich poznáme.
Veľká škoda@cistinka recept vymazala. Dúfam, že je teraz spokojná.!!! Jej recepty tu chýbajú. Mohla by ich tu uverejniť. Už ju to mohlo aj prejsť.