Foto: tkatka
Jednoduchý a chutný :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL, teplá |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Cesto 2: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL, teplá |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
|
|
Poleva: | |
|
Postup
-
1
Cesto 1: Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom a teplou vodou vyšlaháme pridáme múku a prášok do pečiva. Potom primiešáme tuhý sneh z bielok. Na plech (30x23 cm) vyložený papierom na pečenie vlejeme cesto a upečieme na 200 °C za 15 minút.
- 2
Cesto 2: Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom a teplou vodou vyšlaháme pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Potom primiešáme tuhý sneh z bielok. Na plech (30x23 cm) vyložený papierom na pečenie vlejeme cesto a tiež upečieme na 200 °C za 15 minút.
- 3
Postup prípravy: Cesto 1 natrieme jahodovým džemom a dám nato cesto 2 a vstrede prekrojíme z čoho dostaneme de polovice. Na jednu polovicu natrieme jahodový džem a dám nato tú druhú polovicu a tak dostaneme cesto 1, cesto 2, cesto 1, cesto 2.
- 4
Z tochto vzniknutého poschodia nakrájame centimetrové pásiky. Tieto pásiky natrieme jahodovým džemom a ukladáme na seba(3 pásiky ukladáme na seba), tak aby sme dostali vzor šahovej tabule. Natrieme aj boky džemom a nanesieme čokoládovú polevu, a nakrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu