Sypaný tvarohový zákusok fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 23. marca 2011
Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento zákusok mal u mňa dnes premieru,ale sa vydaril.Robila som ho z obavami ,pretože ešte som taký nerobila.Rcp mi dala kamarátka .Tento rcp.je jednoduchý Zobraziť celý popisTento zákusok mal u mňa dnes premieru,ale sa vydaril.Robila som ho z obavami ,pretože ešte som taký nerobila.Rcp mi dala kamarátka .Tento rcp.je jednoduchý a rýchly.

30
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky, 2 dl
2 hrnčeky
1 ks
1/2 l čerstvé
3 ks celé
1/2 kg na plnku
2 ks
1 ks
 od oka
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.Múku s praškovým cukrom a pr.do pečiva zmiešame spolu.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme maslom a vysypeme naň polovicu suchej zmäsi.Rozhrnieme na celý plech.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh zmiešame s vanilkami a škoricovým cukrom a vysýpeme na suchú zmäs.Opatrne rozložíme na celý plech.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nato potom rozsýpeme zbytok múky a zarovnáme.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mlieku rozšľaháme vajcia a vylejeme na celý plech.Zľahka popicháme vidličkou,aby pomaly vsiakli do múky.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na povrch na tenko nakrajame pol masla.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ruru vyhrejeme na 180°C.Necháme 10 min. piecť a po 10 minútach stiahneme na 150°C a pečieme ešte 20 min.Počas pečenia môžeme ešte raz popichať vidličkou ,aby dobré vsiaklo maslo do cesta. Po upečení na ozdobu polejeme čokoládou.

    Sypaný tvarohový zákusok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
No, ja som robila včera s tých istých ingrediencií, ale nie s tvarohom, len s tým rozdielom, že som všetky suroviny na cesto zmiešala. Len neviem, ktorá varianta je lepšia, alebo, aký je rozdiel. To znamená, že treba vyskúšať. A nerozpadáva sa po upečení. Raz takýto robila niektorá varecháčka a nebola spokojná, preto sa pýtam, len mi chýba otáznik v predošlej vete.
ancicka
@evanaaa ,tento sa mi nerozpadava,ale keby som mala ešte raz ho upiecť,tak by som zvolila variantu ,,mokrú".Nie žeby som nebola spokojna,ale ja si myslím ,že by sa skôr upiekol.Ja som taká,že chcem osobne vyskúšať,ako som písala v úvode ,že som ho robila prví raz.On je dobrí aj tak.
dorisa
Recept si ukladám, ďakujem, takéto máme doma radi.
evanaaa
Dnes piekli v Servítke podobný tvarohový ale strúhaný, tak ten by som tiež chcela vyskúšať, lebo ho dosť chválili.
babidka
ja osobne nemam dobre skusenosti s takto sypanymi - zda sami , ze cesto je tazke a zle rozmiesane . Nie zeby som taketo rychle kolaciky nerobila - ale aj ja mam radse "mokru verziu" a suche aj mokre suroviny zmiesam a dobre premiesam . Lepsie sa prepecie a zda sa mi chutnejsi . Tento kolacik som este nerobila , urcite skusim - a hned rovno "mokru" verziu :-)
ancicka
@babidka ,Ked ho budeš robiť na mokro tak daj vedieť,ako sa ti podaril .Ako píšem v úvode,že som ho robila prví krát ,pretože som chcela vedieť ako bude vyzerať.Chuťové je dobrý a na mokro bude určite ešte lepší.
afataga
ja som robila dnes ale som do tvarohu dala este jednu kyslu smotanu a trochu z toho mlieka, aby sa mi to dalo vyliat, musela som ho piect 40 min. a bol, vlastne este je, vyyyyyborny
calawen
výborný, pridávam do KK; miesto hrozienok som našla doma brusnice a bol dobrý
jozka2
evanaa,skus ten struhany,ja mam recept od znamych poliakov,oni ho pecu casto a je vyborny
babidka
Uz som ho niekolkokrat piekla - "suchu" aj "mokru" verziu . Je vyborny - ale mokra verzia je lepsia . Je kompaktnejsi , krasne sa prepiekol a tym bol aj chutnejsi . Na "sucho" to islo iba tak rychlo ako na "mokro" /naozaj/, ale tym ze sa maslo pokladlo iba po vrchu , tak sa vsade nedostalo a tak bol niekde mastny viac a niekde menej . Aj pri peceni som ho musela 2x vybrat a trochu s nim potriast a poprepichovat aby sa lepsie rozlozila "poleva" z mlieka a vajec .Takze suma sumarum - jednoducho na cesto vsetko zlahka zmiesat /ako na mufiny/ ....polovicu dat na spodok , plnka,na plnku druhu polovicu a upect :-) Maslo nerozpustam celkom - iba ho necham zmaknut aby v ceste neboli velke kusky .Inak je to vyborny kolacik, najdlhsie na jeho priprave trva priprava - povyberat tych par surovin a vymastit pekac :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia