Rýchla ovocno-vanilková tortička

Autor receptu: bakoska

Ďalšia z pudingových variácií...

2 väčšie
porcie

Suroviny

Postup

  1. Misku vystelieme potravinovou fóliou. Broskyne nakrájame na tenké mesiačiky a poukladáme na dno misky do tvaru slniečka.
  2. Šťavu z kompótu zriedime vodou, v časti dobre vymiešame polovicu pudingového prášku, zbytok privedieme k varu, odstavíme, prilejeme pudingovú zmes, dobre rozmiešame a dáme variť na mierny plameň do zhustnutia. Zmesou zalejeme uložené broskyne.
  3. V časti mlieka vymiešame druhú polovicu pudingového prášku, zvyšok mlieka s cukrom a mandľovou arómou privedieme k varu a opäť uvaríme puding ako v predošlom bode. Opatrne vylejeme na ovocné želé v miske (najlepšie naberačkou, alebo lyžicou).
  4. Piškóty alebo keksy rýchlo namáčame v kompótovej šťave zriedenej s trochou vody a jemne vtlačíme dolu hlavou do pudingu. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť aspoň na pár hodín do chladničky.
  5. Tortičku pred servírovaním vyklopíme na tanierik a zdobíme podľa fantázie.
  6. Pozn.: Porcie môžete rozdeliť do viacero menších misiek, alebo ingrediencie zdvojnásobiť a pripraviť jednu väčšiu tortu (vtedy môžete uložiť vrstvu piškót aj na prvú želatínovú časť). Ja som použila dve asi 500 ml polievkové misky a namiesto piškót použila Be-be dobré ráno, ktoré som mala poruke.