Rýchla ovocno-vanilková tortička
Autor receptu: bakoska
Ďalšia z pudingových variácií...
Postup
- Misku vystelieme potravinovou fóliou. Broskyne nakrájame na tenké mesiačiky a poukladáme na dno misky do tvaru slniečka.
- Šťavu z kompótu zriedime vodou, v časti dobre vymiešame polovicu pudingového prášku, zbytok privedieme k varu, odstavíme, prilejeme pudingovú zmes, dobre rozmiešame a dáme variť na mierny plameň do zhustnutia. Zmesou zalejeme uložené broskyne.
- V časti mlieka vymiešame druhú polovicu pudingového prášku, zvyšok mlieka s cukrom a mandľovou arómou privedieme k varu a opäť uvaríme puding ako v predošlom bode. Opatrne vylejeme na ovocné želé v miske (najlepšie naberačkou, alebo lyžicou).
- Piškóty alebo keksy rýchlo namáčame v kompótovej šťave zriedenej s trochou vody a jemne vtlačíme dolu hlavou do pudingu. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť aspoň na pár hodín do chladničky.
- Tortičku pred servírovaním vyklopíme na tanierik a zdobíme podľa fantázie.
- Pozn.: Porcie môžete rozdeliť do viacero menších misiek, alebo ingrediencie zdvojnásobiť a pripraviť jednu väčšiu tortu (vtedy môžete uložiť vrstvu piškót aj na prvú želatínovú časť). Ja som použila dve asi 500 ml polievkové misky a namiesto piškót použila Be-be dobré ráno, ktoré som mala poruke.