Rýchla koložvárska kapusta

Autor receptu: mirian4

Ako asi každá pracovne vyťažená mamina, hľadám efektívne možnosti ako navariť rýchlo, chutne a lacno :-)

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do väčšej misky si dáme surové mleté mäso, koreniny podľa chuti, olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kyslú kapustu a nevarenú-premytú ryžu, všetko poriadne premiešame (ja miešam rukou).
  2. Rúru vyhrejem na 200 stupňov. Na menší, hlbší pekáč vysypeme zmes, zalejeme vodou, aby bola celá zmes ponorená, zakryjeme alobalom a pečieme 40 min. Potom alobal odkryjeme, dáme plátky masla a zapečieme ešte 10.min.
  3. Hotové ozdobíme lyžicou kyslej pochúťkovej smotany. Dobrú chuť.