Rýchla koložvárska kapusta
Autor receptu: mirian4
Ako asi každá pracovne vyťažená mamina, hľadám efektívne možnosti ako navariť rýchlo, chutne a lacno :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Do väčšej misky si dáme surové mleté mäso, koreniny podľa chuti, olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kyslú kapustu a nevarenú-premytú ryžu, všetko poriadne premiešame (ja miešam rukou).
- Rúru vyhrejem na 200 stupňov. Na menší, hlbší pekáč vysypeme zmes, zalejeme vodou, aby bola celá zmes ponorená, zakryjeme alobalom a pečieme 40 min. Potom alobal odkryjeme, dáme plátky masla a zapečieme ešte 10.min.
- Hotové ozdobíme lyžicou kyslej pochúťkovej smotany. Dobrú chuť.