Na žiadosť mojich priateľov sem pridávam tento receptík na zaujímavé svieže rezy. Inšpiroval ma vynikajúci mesačník DOBRÉ JEDLO.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| na špičku noža |
|
| na vymastenie |
|
| na vysypanie plechu |
|
| Krém: | |
| 500 g mrazené |
|
| 1 veľký pohár |
|
| 40 g |
|
| 2 ks |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň opatrne prisypeme cukor, žĺtky a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech v rúre predhriatej na 180 stupňov celzia, pečieme zhruba 12 až 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Mrazené jahody povaríme spolu s jahodovým kompótom, kým trochu nezmäknú. Potom jahody rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cukor, pudingový prášok, a privedieme za stáleho miešania do varu. Krém necháme trochu vychladnúť a natrieme ho na cesto.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a natrieme na stuhnutý jahodový krém. Zákusok posypeme grankom a odložíme na chladné miesto, aby stuhol.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu