Ružový sen
Autor receptu: matased
Na žiadosť mojich priateľov sem pridávam tento receptík na zaujímavé svieže rezy.
Inšpiroval ma vynikajúci mesačník DOBRÉ JEDLO.
25 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Postupne doň opatrne prisypeme cukor, žĺtky a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech v rúre predhriatej na 180 stupňov celzia, pečieme zhruba 12 až 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Krém: Mrazené jahody povaríme spolu s jahodovým kompótom, kým trochu nezmäknú.
Potom jahody rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme cukor, pudingový prášok, a privedieme za stáleho miešania do varu. Krém necháme trochu vychladnúť a natrieme ho na cesto.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a natrieme na stuhnutý jahodový krém. Zákusok posypeme grankom a odložíme na chladné miesto, aby stuhol.