Foto: tiziana
Keď som prvýkrát ochutnala čerstvú rukolu, tak ma príliš svojou korenistou ostrou chuťou nenadchla. Nechcela som však, aby chýbala v mojej kuchyni a tak Zobraziť celý popisKeď som prvýkrát ochutnala čerstvú rukolu, tak ma príliš svojou korenistou ostrou chuťou nenadchla. Nechcela som však, aby chýbala v mojej kuchyni a tak som sa z nej pokúsila vykúzliť chutný šalát, ktorý som pripravila ako prílohu k pečeným zemiakom a jogurtovým rezňom. A veľmi nám chutil...
príprava
Postup
-
1
Rukolu pokrájame na menšie kúsky, cherry paradajky rozkrojíme, na kocky nakrájame tatranský syr alebo iný syr balkánskeho typu. Všetko spolu premiešame a polejeme olivovým olejom (ja tak viac, aby nebol suchý). Nakoniec šalát dochutíme vínnym octom. Dáme do chladničky, aby ešte chvíľu odstál a podávame ako prílohu. Vhodné k vyprážanému, grilovanému či pečenému mäsu.
@sikovna mozarelku zbožňujem, ale tá vegeta sa mi nepozdáva, ja totiž neobľubujem solenú zeleninu, tak ju radšej vynechám :-)
@tiziana nepocuvaj prepana take rady. Salat je super presne tak ako je.