Roláda-vláčik

enge149 - fotkaenge149, 10. júna 2011
Roláda-vláčik
Foto: enge149

Tento recept som si vymyslela pri pečení torty,už som toho veľa upiekla,ale vždy niečo nové a pekné prekvapí aj poteší.Je to rýchle a jednoduché.

5
porcií
90 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
4 ks
20 Dg
25 g
200 g
1 ks
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme do polotuha s cukrom a štipkou soli.Postupne pridávame po lyžici cukor a žltka.Vymiešame do peny a vareškou pridávame preosiatu múku.Zľahka zamiešame.Natrieme na plech na papier na pečenie a upečieme pri 180 C asi 12 minút.

  2. 2

    Plnka:vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia,pridáme vanilkový cukor a kakao,zamiešame a odstavíme.Necháme vychladnúť a postupne pridávame maslo.Vymiešame mixérom na jemný krém.

  3. 3

    Roládu naplníme plnkou,pokrájame na niekoľko dielov/vagón a vozne vláčika/,podľa fantázie ozdobíme cukríkami,pospájame ako vláčik.Dáme stuhnúť do chladu a podávame.

Diskusia k receptu

hubata
ježišmárja ten je krásny, taký prirodzený, jednoduchý, šup-šup ..... no a toto môžu aj tí najmenší a nebudú mať pusinky od modrej farby. Vlastne cesto môže byť aj perníkové, medové ide o ten nápad. Musím si to uložiť.
altyn
Pekné!!! Ja som najprv myslel že je to s paštétou natretý chlieb, veď aj to by sa deťom páčilo... :-))))))))))
tondula
Jéj, super recept a krásny čajník a šálka - videla som ich v super e-shope www.peknetaniere.sk :-)
orchidea
Utešený vláčik, ozaj a ten čajník so šálkou sú krásne.
enge149
veľmi pekne ďakujem,táto fotka nie je až taká super,piekla som ich už viacej,ale tu som sa veľmi ponáhľaľa,tak preto malé chybičky krásy...tá šálka bodková aj čajníkm je darček-doplnenie foto...
mariana33
to vyzerá super...a už mám super inšpiráciu...môj chrústik maličký miluje vláčiky...dokáže na ne pozerať od rána do večera...len ja sa na stanici dosť nudím..:o))))
enge149
Ďakujem pekne,je to veľmi jednoduché, dá sa využiť fantázia,tiež veľa pečiem,ale nemám čas na foto apridávanie recp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia