Foto: zuzananoskova
Túto tortu som pripravila 2x v priebehu troch dní. Veľmi nám chutila, okrem Terezkiných spolužiakov, sme ňou hostili aj mojich rodičov a súrodencov. približné Zobraziť celý popisTúto tortu som pripravila 2x v priebehu troch dní. Veľmi nám chutila, okrem Terezkiných spolužiakov, sme ňou hostili aj mojich rodičov a súrodencov. približné množstvo surovín udávam v pracovnom postupe. Začnite 4. bodom večer predtým, ako budete tortu podávať a na druhý deň pokračujte od bodu 1.
porcií
Postup
-
1
Približne 1/2 sáčku ďatlí vymixujeme s asi 100g mandlí a menšou hrsťou (cez noc namočených) goji.
-
2
Vymixujeme do želanej konzistencie, podľa chuti. Ak chcete mať jemnejšie, tak dlhšie mixujte, ak s kúskami, tak mixujte kratšie.
-
3
Hmota bude mať farbu podľa toho koľko goji pridáte.
-
4
200g kešu namočte do vody aspoň na 6-8 hodín. Potom preceďte a vymixujte s jahodami (prípadne s malinami či čučoriedkami).
-
5
Ja som krém dochutila aj trochou agáve, jahody som pridávala podľa chuti a mixovala a ochutnávala.
-
6
Krému budete mať dosť, my ho vyjeme aj zvlášť ;-)
-
7
Lístky z jahôd určite nevyhoďte, použite ich do smoothie :-) Je to zdravá dobrotka!
-
8
Do tortovej formy som najprv dala korpus, jemne natlačila. Zmes som nepoužila všetku, aj sme ju samostatne zjedli. Na korpus som navrstvila krém, taktiež nie všetok ;-) Dala som na vychladenie do chladničky.
-
9
Pred podávaním som tortu nakrájala na 12 častí, dozdobila jahodami a servírovala. Je pravda, že korpus nebol tak pevný, aby som ju úplne bez chybičky nabrala, ale chuťovo bola vynikajúca, všetkým chutila. Korpus musím ešte "vykoumat" ;-)
Diskusia k receptu