Raw jahodová torta fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 24. júna 2013

Túto tortu som pripravila 2x v priebehu troch dní. Veľmi nám chutila, okrem Terezkiných spolužiakov, sme ňou hostili aj mojich rodičov a súrodencov. približné Zobraziť celý popisTúto tortu som pripravila 2x v priebehu troch dní. Veľmi nám chutila, okrem Terezkiných spolužiakov, sme ňou hostili aj mojich rodičov a súrodencov. približné množstvo surovín udávam v pracovnom postupe. Začnite 4. bodom večer predtým, ako budete tortu podávať a na druhý deň pokračujte od bodu 1.

12
porcií

Suroviny

Korpus:
Krém:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Približne 1/2 sáčku ďatlí vymixujeme s asi 100g mandlí a menšou hrsťou (cez noc namočených) goji.

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymixujeme do želanej konzistencie, podľa chuti. Ak chcete mať jemnejšie, tak dlhšie mixujte, ak s kúskami, tak mixujte kratšie.

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmota bude mať farbu podľa toho koľko goji pridáte.

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    200g kešu namočte do vody aspoň na 6-8 hodín. Potom preceďte a vymixujte s jahodami (prípadne s malinami či čučoriedkami).

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som krém dochutila aj trochou agáve, jahody som pridávala podľa chuti a mixovala a ochutnávala.

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krému budete mať dosť, my ho vyjeme aj zvlášť ;-)

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Lístky z jahôd určite nevyhoďte, použite ich do smoothie :-) Je to zdravá dobrotka!

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do tortovej formy som najprv dala korpus, jemne natlačila. Zmes som nepoužila všetku, aj sme ju samostatne zjedli. Na korpus som navrstvila krém, taktiež nie všetok ;-) Dala som na vychladenie do chladničky.

    Raw jahodová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred podávaním som tortu nakrájala na 12 častí, dozdobila jahodami a servírovala. Je pravda, že korpus nebol tak pevný, aby som ju úplne bez chybičky nabrala, ale chuťovo bola vynikajúca, všetkým chutila. Korpus musím ešte "vykoumat" ;-)

Diskusia k receptu

jamarlen
jáj, a kde zháňaš kešu, aby nebolo plné plesňových toxínov?
marikafil
pekné, vyskúšame. čo tak pridať do korpusu trochu jemných ovsených vločiek? možno by ho to spevnilo...
zuzananoskova
Jamarlen: kešu som kupovala v DM. Ale Billa začala mať v ponuke orechy pod svojou značkou, 200g balenie za výhodnú cenu. Raz som kúpila (viaceré druhy), vyskúšala a chuťovo aj výzorom sa osvedčili. Verím, že nie sú plné plesňových toxínov. Marikafil: už som nad tým rozmýšlala (lebo s vločkami mám skúsenosť pri inej torte), tak nabudúce ich pridám aj sem ;-)
irenaw
aj toto sa mi páči. naozaj pekné recepty :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia