Teraz v lete je to osviežujúci prívarok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť pokrájanú kapustu, vody len toľko, aby bola kapusta prikrytá. Súčasne pridáme koreniny: 2 bobkové listy, soľ /ja som dala aj polovičku kocky hovädzieho bujónu/, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvo mletú rascu.
- 2
Po uvarení kapustu zasmažíme : na bravčovú domácu masť spolu s olivovým olejom dáme usmažiť pokrájanú cibuľku /už je dostať na trhu mladú cibuľu/, pridáme hladkú múku. Spolu popražíme a bledú zpražku zalejeme vodou. Pridáme do kapusty spolu s rajčinovým pretlakom domácim. Ja mam svoj zavarený v pohároch, rok 2009/. Povaríme chvíľu a dochutime cukrom /ja som dala trstinový asi 2 PL/ a citrónom.Rajčinový pretlak je prirodzene kyslý, tak cit. šťavy netreba veľa.
- 3
KLasicky sa dáva ocot, ale som čítala, že ocot je škodlivý, tak dávam citrónovú šťavu. Ocot robi kožné problémy viacerým ľuďom a spôsobuje úbytok červených krviniek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale vsetku som poslala dcere a ta ju jedla vcera a konstatovala, ze dnes bola este lepsia, priam vynikajúúúca.