Rajčinová kapusta

Autor receptu: marienka44

Teraz v lete je to osviežujúci prívarok.

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme variť pokrájanú kapustu, vody len toľko, aby bola kapusta prikrytá. Súčasne pridáme koreniny: 2 bobkové listy, soľ /ja som dala aj polovičku kocky hovädzieho bujónu/, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvo mletú rascu.
  2. Po uvarení kapustu zasmažíme : na bravčovú domácu masť spolu s olivovým olejom dáme usmažiť pokrájanú cibuľku /už je dostať na trhu mladú cibuľu/, pridáme hladkú múku. Spolu popražíme a bledú zpražku zalejeme vodou. Pridáme do kapusty spolu s rajčinovým pretlakom domácim. Ja mam svoj zavarený v pohároch, rok 2009/. Povaríme chvíľu a dochutime cukrom /ja som dala trstinový asi 2 PL/ a citrónom.Rajčinový pretlak je prirodzene kyslý, tak cit. šťavy netreba veľa.
  3. KLasicky sa dáva ocot, ale som čítala, že ocot je škodlivý, tak dávam citrónovú šťavu. Ocot robi kožné problémy viacerým ľuďom a spôsobuje úbytok červených krviniek.