Quiche s hruškami a so syrom
Autor receptu: orsi
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa
mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná večera.
5-6 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvalkáme do menšieho plechu tak, aby sa na bokoch dalo trošku "poskladať".
- Doradu ukladáme plátky hrušiek, ktoré sme pred tým umyli a vybrali jadro.
- Hrušky posypeme strúhaným ementálom a na vrch naukladáme plátky syru Niva.
- Boky cesta potreme 1 celým vajičkom, dáme do rúry. Sledujeme a po cca. 20-25 minutach, keď koláčik nadobudne zlatistú farbu, vybereme.
Po vychladnutí podávame. Hrušky príjemne chrumkajú, slaný syr netradične zvýrazňuje ich chuť.
(ospravedlňujem sa,fotka je nekvalitná)