Quiche s hruškami a so syrom

Autor receptu: orsi

Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná večera.

5-6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvalkáme do menšieho plechu tak, aby sa na bokoch dalo trošku "poskladať".
  2. Doradu ukladáme plátky hrušiek, ktoré sme pred tým umyli a vybrali jadro.
  3. Hrušky posypeme strúhaným ementálom a na vrch naukladáme plátky syru Niva.
  4. Boky cesta potreme 1 celým vajičkom, dáme do rúry. Sledujeme a po cca. 20-25 minutach, keď koláčik nadobudne zlatistú farbu, vybereme. Po vychladnutí podávame. Hrušky príjemne chrumkajú, slaný syr netradične zvýrazňuje ich chuť. (ospravedlňujem sa,fotka je nekvalitná)