Foto: diabambulka
Vôňa punču a punčových koláčikov neodmysliteľne v našej rodine patrí k rodinnej pohode a čaru Vianoc. Nesmú chýbať na vianočnom stole a navyše ich Zobraziť celý popisVôňa punču a punčových koláčikov neodmysliteľne v našej rodine patrí k rodinnej pohode a čaru Vianoc. Nesmú chýbať na vianočnom stole a navyše ich ja a môj synček zbožňujeme, jemu sa páči najmä aký je koláčik farebný:-)
Suroviny
|
|
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 ks |
|
|
|
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
Ďalšie suroviny na sirup : | |
500 ml |
|
200 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Ďalej potrebujeme : | |
1 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme pláty. Pripravíme si ich rovnakým spôsobom akurát ten zo šiestich vajíčok treba piecť v hlbšom plechu, aby bol hrubší. PIŠKÓTOVÝ PLÁT : Vyšľaháme si bielka, pridáme práškový cukor a opäť chvíľku šľaháme. Postupne pridávame žĺtky, múku a
-
2
Kypriaci prášok do pečiva. Všetko spolu jemne premiešame a pečieme na plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pláty zo štyroch vajíčok pečieme na tenkých plechoch a plát zo šiestich vajíčok pečieme na hlbšom plechu, aby bol krásne vysoký.
-
3
Po upečení necháme piškótové pláty vychladnúť na pracovnej doske a potom z vychladnutých plátov stiahneme papier na pečenie. Jeden tenký plát nahrubo natrieme ribezľovým džemom a priložíme ho hrubším plátom zo šiestich vajíčok.
-
4
Pripravíme si sirup, ktorým budeme stredový plát kropiť, aby bol šťavnatý. SIRUP : Vodu uvaríme s cukkrom a necháme vychladnúť. Pridáme 100 ml červeného sirupu, šťavu z pomaranča, šťavu z citrónu,
-
5
1 PL džemu, rumu podľa chuti, troška punčovej arómy a pretože som to mala málo červené, lebo som použila domáci červený sirup tak som pridala aj troška červeného farbiva, aby mal koláčik lepšiu farbu. Farbivo nemusíte pridať.
-
6
Takto pripraveným sirupom pomaly polievame stredový plát. Najlepšie polievkovou lyžicou. Pozor : Nepolievajte koláč, úplne od kraja po kraj, pretože v tom prípade sa Vám celý koláčik rozmočí, dôležité je nechať pri polievaví z každej strany 1cm nepoliaty kraj -skrajky sa neskôr zrežú a koláčik bude tip-top. Druhý tenký plát opäť natrieme nahrubo ribezľovým džemom a priložíme ho na stredový už namočený plát tak, že džem bude zospodu, pretože vrchnú časť koláčika polejeme punčovou polevou.
-
7
Punčovú polevu si pripravíme podľa návodu. Obsah sáčku zmiešame s vodou, natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Keď je poleva polotuhá, vtedy si môžeme naznačiť s ostrým nožíkom rezy ( ale len po poleve ) a necháme stuhnúť. To len preto, aby sa nám to dobre krájalo vo finále. Hotový koláčik môžeme ozdobiť ešte pásikami čokoládovej polevy.
-
8
Dobrú chuť :-)))
Ešte jedna dôležita rada, keď budeš koláčik kropit zmesou červeneho sirupu,tak od okraja 1cm vynechaj, aby sa ti nepremocil aj spodny plat. Držím palce a napíš ako sa ti vydaril.pekný deň