Punčáky

Autor receptu: janocka84

Môj prvý pokus, ale veľmi vydarený. Toto je ďalší z receptov, ktoré sú veľmi veľmi jednoduché, aj keď tak možno nevypadajú.

Suroviny

Postup

  1. Ak máte problém rozdeliť pripravené cesto na 3 rovnaké časti, môžete si pripraviť jednotlivé piškóty osobitne. Bielka si vymiešame na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom, vodou a múkou a pridáme sneh z bielkov. Na mastnom papieri upečieme tri rovnaké piškóty.
  2. Po upečení natrieme prvý z piškótov rovnomerne džemom.
  3. Naň položíme druhý plát a ten polejeme sirupom. Sirup si pripravíme tak, že vodu s cukrom uvaríme a keď vychladne, pridáme rum a farbivo. Rovnomerne ho vylejeme na piškót - najlepšie pomocou lyžice. Je potrebné použiť celý sirup, inak by bol koláč suchý.
  4. Tretí piškót natrieme zo spodnej časti lekvárom a touto časťou položíme na poliaty plát.
  5. Poleva - všetky prísady poriadne premiešame. Ak chcete mať polevu len ružovú - nie červenú ako ja, treba naozaj len veľmi málinko farbiva. Polevu rovnomerne rozotrieme, môžeme pokvapkať čokoládou a necháme stuhnúť.
  6. Po stuhnutí koláč nakrájame - napríklad na malé obdĺžniky...