Foto: dorisa
Míňam pudingové prášky z výhry. Skvelá kombinácia surovín. Mierkou je hrnček.
30
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Do väčšej misy dáme múku, cukor....
-
3
..pridáme vajcia, pudingové prášky, prášok do pečiva na períky, perníkové korenie, olej a mlieko.
-
4
Zamiešame a pridáme nakrájaný sušený ananás.
-
5
Cesto má byť riedke. Na veľký plech od rúry cesto vylejeme.
-
6
Upečieme v predhriatej rúre.
-
7
Po miernom vychladnutí povrch koláčika natrieme domácim ríbezľovým džemom.
-
8
Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli a po odstrihnutí rožka ju nanesieme na koláč.
-
9
Koláčik nakrájame....
-
10
Koláčik je nadýchaný, chutí výborne. Dobrú chuť.
Tvoj recept si ukladám do kk.
niekedy ich pokrajam na obdlzniky, zlepim dobrym domacim lekvarom a namocim v cokolade a chutia tak, ako dakedy ked som bola "dievcinka" a dali sa kupit za 2 koruny??
A kedze tu inak takyto medovnik nedostanem kupit ani v euro deli obchodoch, tak som si ho musela doma len upiect. Hned by som si zahryzla! zrejme bude v sobotu...