Foto: tajka06
Nie je to síce vrchol kulinárskeho umenia, ale vychladeným pudingom v čokoládovom šate v teplé dni nič nepokazíme :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme podľa návodu čokoládový puding ( na 1 pudingový prášok som použila 400ml mlieka) a vylejeme ho na poukladané indián kekse na dne alobalom vystlanej nádoby (kvôli ľahkému vyklopeniu stuhnutej masy). Ja som použila obdĺžnikový pekáč 24x16cm.Necháme chvíľku vychladnúť a poukladáme na kocky pokrájané ovocie, v mojom prípade marhule. Zalejeme smotanovým pudingom, opäť necháme chvíľku vychladnúť. Na túto vrstvu poukladáme piškóty a zajeme poslednou vrstvou pudingu, ja som zvolila pistáciový. Nechame cez noc tuhnúť v chladničke. Rano vyklopíme na podložku, stiahneme alobal, ešte raz preklopíme na podložku, aby boli kekse naspodu a nožom, ktorý si umývame v studenej vode, opatrne pokrájame na kocky. Každú kocku polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s cerou a ozdobíme čímkoľvek. Necháme stuhnúť čokoládu a hurá po vidličku! :)
Diskusia k receptu