Praženica z prepeličích vajíčok fotorecept
Takže dnes ráno sme vstali plní sily a do kuchyne sme vstúpili s odhodlaním spraviť delikátne raňajky hodné pravých šampiónov. Praženica je sama o Zobraziť celý popisTakže dnes ráno sme vstali plní sily a do kuchyne sme vstúpili s odhodlaním spraviť delikátne raňajky hodné pravých šampiónov. Praženica je sama o sebe super, ale praženica z prepeličích vajíčok je naozaj taká viac deluxe a nerobíme si ju každý deň :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Prepeličie vajíčka sú výrazne menšie ako slepačie (1 slepačie vajce = cca 5-6 prepeličích vajíčok). Na jednu praženicu som ja osobne potreboval 24 prepeličích vajíčok. Jarná cibuľka nebola v najlepšej forme, nakoľko je už jeseň a maslo som použil kozie, keďže som nemal doma tradičné kravské :)
-
2
Vajička sme rozbili (dosť to trvá) a odporúčam rozbíjať tak, že si vajíčka narážate na ostrú stranu noža (to znelo divne :D). Pripravili sme si aj cibuľku, ktorú nakrájame na menšie krúžky.
-
3
Maslo spolu s olivovým olejom (ja som použil extra virgin priamo z Talianska) som nechal roztopiť.
-
4
Krúžky z jarnej cibuľke opečieme na maslovo-olejovej zmesi cca 2 minútky na jemnom ohni či stupni.
-
5
Ak je cibuľka OK, trošku zvýšime teplotu a pridáme vajíčka a pár minút aj nadrobno pokrájané zelené časti jarnej cibuľky (keby som mal pažítku, tak by som tam buchol tie). Miešame a miešame, aby nám vznikla praženica akú máme radi (každý inak).
-
6
Korenie, soľ a jemne papriku som použil až keď boli raňajky už na tanieri. Takže dielo je hotové, môže sa raňajkovať :)
Tiež praženica:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu