Prasiatka

Autor receptu: zdenkab

Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v netradičnej podobe. Keďže mu chutilo, vyskúšali sme doma. V súčasnej dobe to občas pripravujeme pre našich priateľov na rôznych posedeniach, keď okolo polnoci udrú hlady. Pri použití fritézy je to hotové veľmi rýchlo.

5
porcií
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Párky nakrájame na cca 3 cm kúsky, ktoré na krajoch nakrojíme do kríža.
  2. Vyprážame v horúcom oleji, lepšie je použiť fritézu. Keď sa konce prasiatok vykrútia, prasiatka vyberieme a podávame. Ako prílohu odporúčam horčicu- obyčajnú, dijonskú, pikantný kečup, prípadne cigánsku omáčku, fantázii sa medze nekladú. Zajedáme čerstvým chlebíkom.