Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry

tetrisss - fotkatetrisss, 2. mája 2012
Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry
Foto: tetrisss

Pred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala na internete nejaké bližšie informácie na jej použitie, Zobraziť celý popisPred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala na internete nejaké bližšie informácie na jej použitie, nič som vlastne nenašla. Samotný návod je tiež nanič a postupom času som zistila, že tento výrobok je dosť rozšíreným dekoračným predmetom, lebo ho nikto nevie poriadne pužívať a ako som zistila, je to veľká škoda! Je ideálnym výrobkom na pečenie, aj grilovať sa dá. Pokiaľ máte sami nejaké skúsenosti, pripojte ich, určite sa veľa ľudí poteší.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Keďže ide o spôsob používania, tak recepty ako také nepridám, len možnosť použitia. Ako prvé som upiekla jaternice, tie ale nemam odfotografované, ale dá sa. Potom som skúsila fašírku v celosti, toto vyšlo perfektne, navrchu sa rýchlo zatiahla a vnútri ostala krásne šťavnatá. Piekla som na 160 st, asi 30 min. Určite záleží na veľkosti. Ak chcete dlhšie, dá sa neskôr ubrať stupne a tak dopiecť. Požila som dierkovú podložku, na malom stojane a dala som alobal.

    Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry - obrázok 1
  2. 2

    Potom som skúsila orechové pusinky, náradie to isté, teplota 140 st, asi 15 minút.

    Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry - obrázok 2
  3. 3

    Dnes som piekla zemiaky so špagľou, paradajkami a kuracinou. Dala som do prázdnej základnej nádoby zemiaky na štvrtiny, naliala som lyžicu oleja, zemiaky premiešala a na 200st som piekla 15 min, potom som dala schery paradajky, očistenú špargĺu, zamiešala a na to som poukladala malé rezníky z kuraciny, ktoré som posypala grilovacím korením, trochu som mäsko pokropila ešte olejom,teplotu som znížila na 175 st a spolu som dopiekla ešte 40 min, nakoniec som všetko ešte jemne posolila a posypala pažítkou.

    Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie stehná okoreníme ako sme zvyknutí, uložíme hore kožou do prázdnej originálnej sklenenej nádoby a zapneme rúru na 200 st. Po 10 minútach otvoríme a na stehná položíme po plátku masla. Po pol hodine od začiatku pridáme malé cibuĺky, očistené huby, podlejeme horúcou vodou, otočíme mäso a znova pečieme. Po 40 minútach od začiatku pečenia znova mäso otočíme a ešte 10 minút dopečieme.

    Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry - obrázok 4

Diskusia k receptu

lia66
Mám taký doma...používať sme použivali, ale-veľmi rýchlo sa pripekal vrch...aj Tebe sa to, alebo máš nejaký návod, ako na to?...myslím, že to nebude teplotou-nedávam vysokú, pečie sa to dlho, ale aj tak sa vrch pripeká...dávala som alobal, ale ten vzduch ho tam "rozvieva" na vrch, a tak sa to aj tak pripeká:(((...budem rada, keď sa podelíš:)))
tetrisss
No neviem, mne sa to opieklo zvrchu a potom som znizila teplotu a uz viac to nehnedlo, treba najmenej o 30 st menej, ako si zvyknuta v normalnej rure.
mamimna
Aj ja som ho dostala k predplatnému, ale pocity mám zmiešané. Kuracie stehná celkom ušli, aj pečené zemiaky, ale ovocný koláč a pizza sa piekli veľmi dlho a aj tak boli zospodu a hlavne v strede neupečené. Tiež by som privítal skúsenosti od ľudí, ktorí s tým vedia narábať.
oldlady
Používam tohto pomocníka už viac ako desať rokov a sme celkom dobrí kamaráti :-) Mám vyskúšané pečenie drobných koláčikov, slaných aj sladkých, pizze a podobných maškŕt, ale najmä v tomto hrnci "vyprážam": v trojobale obalené bravčové rezne, fašírky, kuracie rezne - všetko na 235°C, ventilátor na najvyšší stupeň, 25 min., na spodnom rošte. Ak treba, pridám čas, ale stáva sa to málokedy. Rezne pre úpravou ani nestriekam olejom ani nedávam navrch iný omastok - teda výsledok je naozaj diétny! Daria sa mi aj zapekané veci. Ideálne sa robia aj jedlá, ktoré sa dusia zakryté v rúre a nakoniec sa odkryté zapekajú. -
dedostano
Nechcem byť rypák,ale horký vzduch by asi ťažko niečo upiekol,hádam vari teplovzdušná rúra.
mramar
ja mám tento www.tvproducts.sk/konvektomat - používam ho občas na pečenie mäsa a zemiakov, ale koláče by som v ňom asi nepiekla. Je to taká rýchla alternatíva elektrickej rúry, celkom som s nim spokojná. Pečie sa v ňom menšie množstvo, takže pre 1 - 2 osoby je to celkom ideálna náhrada rúry - nemusím ju zapínať a vyhrievať. Je možné dať tam viac vrstiev, takže pečiem naraz zemiaky aj mäso. Nevýhodou je príliš ľahká a plytká "nádoba", ale dajú sa do toho vložiť aj vlastné "nádobky"
dmartina
My ho máme doma už niekoľko rokov, a je denno denne v "pohybe". či už zapečené chlebíky so syrom, na pečenie párkov, klobás - všetka masť vytečie, používame ho na vyprážanie všetkého - fantastické sú šampiňóny - klasika troj obal, potom namočiť zľahka do oleja a dať piecť... prebytočný olej stečie a šampiňón nie je nasiaknutý olejom ako pri klasickom vyprážaní na oleji, fakt odporúčam skúsiť... A na raňajky - hodiť do rúry rohlík, kľudne aj 3-4 dňový, dať na dve tri minútky zapiecť, rohlík je fantastický, chrumkavý. Moje deti zbožňujú takto opečený chlebík ( sú to vlastne také suché topinky) na to maslo, k tomu zeleninu - obľúbené raňajky :)
slawi
Ja v nom robim bulharsku grilovanu papriku.Rybky len tak poprasene cervenou paprikou a solou a dcerka miluje kuracie stehienka z neho.Sme spokojny.
evanaaa
Zaujímavé, to len tak dávali k predplatnému na časopis? Akú to má potom asi cenu, nie je to len napodobnenina originálu? Ja sa v tom síce dobre nevyznám, ono to aj na obrázku vypadá dosť hodnoverne. Ale ak to funguje ako má, tak to je ozaj dobrý bonus.
Myslela som, že som zablúdila do Diskusií, ale vidím, že si to dala do receptov, musela som sa presvedčiť.
kuchticka
Ja mam nieo podobne -vola sa to:Touster Oven. Taka mini-rura. Dnes som v nej piekla celozrnne zemlicky. Upiekly sa dobre. Bezne ju pouzivam na nieco male, ked je vonku horko a nechcem pouzivat normalnu velku ruru. Na zapekanie jedneho obeda pre dvoch je vyborna. Vatsinou peciem tiez lososa v tejto mini-rure.
tetrisss
Ano, je to objem pre dve-tri porcie. Poprosim vas pri vasich skusenostiach hlavne o teplotach, pri ktorych peciete, lebo o tom sa clovek nikde nedocita.
@dedostano opravila som :), chybicka se vloudi, alebo cechizmus :)))
jody
ja k tomu mám minireceptár aj s teplotami, pohľadám doma, nahádžem to potom sem...
frana
Aj ja ju používam ale zatial len na pečené kuracie stehná su výborné ale koláče som zatiaľ neskušala ale určite to vyskušam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia