Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry
Autor receptu: tetrisss
Pred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala na internete nejaké bližšie informácie na jej použitie, nič som vlastne nenašla. Samotný návod je tiež nanič a postupom času som zistila, že tento výrobok je dosť rozšíreným dekoračným predmetom, lebo ho nikto nevie poriadne pužívať a ako som zistila, je to veľká škoda! Je ideálnym výrobkom na pečenie, aj grilovať sa dá. Pokiaľ máte sami nejaké skúsenosti, pripojte ich, určite sa veľa ľudí poteší.
Postup
- Keďže ide o spôsob používania, tak recepty ako také nepridám, len možnosť použitia. Ako prvé som upiekla jaternice, tie ale nemam odfotografované, ale dá sa. Potom som skúsila fašírku v celosti, toto vyšlo perfektne, navrchu sa rýchlo zatiahla a vnútri ostala krásne šťavnatá. Piekla som na 160 st, asi 30 min. Určite záleží na veľkosti. Ak chcete dlhšie, dá sa neskôr ubrať stupne a tak dopiecť. Požila som dierkovú podložku, na malom stojane a dala som alobal.
- Potom som skúsila orechové pusinky, náradie to isté, teplota 140 st, asi 15 minút.
- Dnes som piekla zemiaky so špagľou, paradajkami a kuracinou. Dala som do prázdnej základnej nádoby zemiaky na štvrtiny, naliala som lyžicu oleja, zemiaky premiešala a na 200st som piekla 15 min, potom som dala schery paradajky, očistenú špargĺu, zamiešala a na to som poukladala malé rezníky z kuraciny, ktoré som posypala grilovacím korením, trochu som mäsko pokropila ešte olejom,teplotu som znížila na 175 st a spolu som dopiekla ešte 40 min, nakoniec som všetko ešte jemne posolila a posypala pažítkou.
- Kuracie stehná okoreníme ako sme zvyknutí, uložíme hore kožou do prázdnej originálnej sklenenej nádoby a zapneme rúru na 200 st. Po 10 minútach otvoríme a na stehná položíme po plátku masla. Po pol hodine od začiatku pridáme malé cibuĺky, očistené huby, podlejeme horúcou vodou, otočíme mäso a znova pečieme. Po 40 minútach od začiatku pečenia znova mäso otočíme a ešte 10 minút dopečieme.