Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry

Autor receptu: tetrisss

Pred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala na internete nejaké bližšie informácie na jej použitie, nič som vlastne nenašla. Samotný návod je tiež nanič a postupom času som zistila, že tento výrobok je dosť rozšíreným dekoračným predmetom, lebo ho nikto nevie poriadne pužívať a ako som zistila, je to veľká škoda! Je ideálnym výrobkom na pečenie, aj grilovať sa dá. Pokiaľ máte sami nejaké skúsenosti, pripojte ich, určite sa veľa ľudí poteší.

Suroviny

    Postup

    1. Keďže ide o spôsob používania, tak recepty ako také nepridám, len možnosť použitia. Ako prvé som upiekla jaternice, tie ale nemam odfotografované, ale dá sa. Potom som skúsila fašírku v celosti, toto vyšlo perfektne, navrchu sa rýchlo zatiahla a vnútri ostala krásne šťavnatá. Piekla som na 160 st, asi 30 min. Určite záleží na veľkosti. Ak chcete dlhšie, dá sa neskôr ubrať stupne a tak dopiecť. Požila som dierkovú podložku, na malom stojane a dala som alobal.
    2. Potom som skúsila orechové pusinky, náradie to isté, teplota 140 st, asi 15 minút.
    3. Dnes som piekla zemiaky so špagľou, paradajkami a kuracinou. Dala som do prázdnej základnej nádoby zemiaky na štvrtiny, naliala som lyžicu oleja, zemiaky premiešala a na 200st som piekla 15 min, potom som dala schery paradajky, očistenú špargĺu, zamiešala a na to som poukladala malé rezníky z kuraciny, ktoré som posypala grilovacím korením, trochu som mäsko pokropila ešte olejom,teplotu som znížila na 175 st a spolu som dopiekla ešte 40 min, nakoniec som všetko ešte jemne posolila a posypala pažítkou.
    4. Kuracie stehná okoreníme ako sme zvyknutí, uložíme hore kožou do prázdnej originálnej sklenenej nádoby a zapneme rúru na 200 st. Po 10 minútach otvoríme a na stehná položíme po plátku masla. Po pol hodine od začiatku pridáme malé cibuĺky, očistené huby, podlejeme horúcou vodou, otočíme mäso a znova pečieme. Po 40 minútach od začiatku pečenia znova mäso otočíme a ešte 10 minút dopečieme.