Pommes dans le comté alias jabĺčka v župane

janka154 - bez fotkyjanka154, 8. novembra 2011
Pommes dans le comté alias jabĺčka v župane
Foto: janka154

Tento recept som zazrela v jednej relácii o varení a hneď som sa ho teda rozhodla otestovať .

7
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus rozmrazene
7 kusov osupane
hrst
70 g
 trošku
 na potretie




Postup

  1. 1

    Rozvaľkáme si listkove cesto . Narežeme si ho na zhruba rovnake štvorce ,do stredu kazdeho nasypeme trochu strúhanky .Do stredu cesta vložíme ošúpané a jadrovníka zbavene jablko . Naplníme ho vopred pripravenou plnkou zo zmesi orechov, hrozienok ,cukru a trosky rumu . Jabĺčko zabalíme do cesta a potrieme rozšľahaným žĺtkom . Pečieme na 200 stupňoch do zlata a nakoniec pocukrujeme .

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto som robila aj ja, len s trochu inou plnkou a ešte som jabĺčko zaliala hustejším vanilkovým pudingom a až potom som spravila batôžtek z lístk. cesta. Bola to výborná maškrtka.
jamarlen
vyzerá výborne, určite aj vonia...ááach, prečo ja, nešťastník,nemám rád to lístkové cesto?
betty21
Výborný receptík, ja zvyknem vložiť len kúsok jablka, inak rovnaký postup. Tiež je to vynikajúce a v podstate bez roboty.
babidka
aj na tom recepte vidno , ze dobre/mnam/ nemusi byt ani zlozite ...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia