Pizzová hamka z Tuc keksov

zdenka1976 - bez fotkyzdenka1976, 29. marca 2012

Pekný večer, blíži sa nám víkend a pomýšľam, že urobím opäť tuc hamku , ktorá je výborná aj k posedeniu s priateľmi pri vínku. Zobraziť celý popisPekný večer, blíži sa nám víkend a pomýšľam, že urobím opäť tuc hamku , ktorá je výborná aj k posedeniu s priateľmi pri vínku. Určite ho aj tu nejaká gazdinka už robila, ale dovolím si Vám ponúknúť ten môj recept. Tieto hamky som vymyslela narýchlo, keď prišli bratia s rodinkami na návštevu a okrem zákusku som zo slaných pochuťok mala doma len tuc keksy slané bez príchute. Zdalo sa mi to fádne dať ich len tak na stôl, tak som si pomohla nasledovne.

15 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal
1 ks
20 dkg
1 bal




Postup

  1. 1

    Poprosila som netere a narýchlo sme vykúzlili pizza hamky . Tuc keksy slané , môžu byť aj syrové, teraz ich dostať kúpiť v rôznych prichutiach, sme poukladali na suchý plech, predtým sme si predhriali elektrický sporák, na tuc keksy sme dali kečup, odporúčam hustejší a kvalitnejší, kto má rád ostré tak aj ostrý kečup môže byť, posypali pripravené takto tuc keksy pizza korením, a nastrúhaným syrom gouda sme posypali vrch keksov. Takto pripravený plech sme vložili na krátko do sporáka, aby sa syr roztopil a spojili sa chute.

  2. 2

    Priznám sa nestačila som dať druhý plech a prvý bol už zjedený návštevou. Pri vytváraní pizzových hamiek z tuc keksov, určite budú radi aj detičky pomáhať svojim maminkám. Prajem dobrú chuť a príjemné posedenie pri tuc hamkách upečené na spôsob minipizze.

Diskusia k receptu

hubata
Človek by si myslel, že sa crekry vysušia - možno len keby dlhšie stáli na stole, ale to zrejme vôbec nehrozí .....
Ukladám, lebo sa také niečo zíde nielen doma, ale aj na chate, dovolenke, na chalupe ......
tykadielko
mňamky...som závisláčka na tuckách...ďakujem za receptík...to si spravím :-)
korbacik
... super, urobím, lebo ja pizzu nemusím, ale TUC - ky áno a dám tam ešte šunku, olivy, kukuricu... Dík za nápad. Šikovná:)
zdenka1976
..... tiež vyskúšam tam dať aj olivy, tie milujem aj šunka nie je zlá...
ďakujem za nápad:-DDDDDDDDDDDDDDDD
kezmer
Mne sa veľmi páči akí sú tu všetci ľudia nadšení a vždy pochvália, aj keď niekto napíše recept na tuc so šunkou :)
valeri
Dobrý nápad, hlavne keď niekto prekvapí neohlásenou návštevou :-))
garanco
...načo dobré "TUC-ky " vylepšovať, veď sa po nich zapráši aj bez babračky?...
zdenka1976
Kezmerovi a garancovi... mám rada ľudí, ktorí pochvália druhých za každú snahu a babračku tú rada robím:-DDDDDDDDDDDDDDD ale máte pravdu tucky sú same o sebe dobré:-DDD
bozulka
Tucky u nás "frčia" ale toto ma nenapadlo.Vyskúšam,šunka a olivy budú výborné.Určite vďačné a rýchle pohostenie pre nešakanú návštevu.
bozulka
Tucky sú chutné aj samotné,hoci nie veľmi zdravé,ale nápad je to dobrý,ten sa cení...Prečo nevylepšiť niečo aspoň pre zmenu !!!
babidka
ja robievam Tucky s pomazankou alebo oblozene ako klasicke chlebicky -maslo, syr ,sunku alebo vajicko a kusok nejaekj zeleninky :-) Nedaju sa vsak urobit prilis skoro lebo tak za pol hodinku navlhnu a potom uz nie su chrumkave . Tvoj napad preto vitam , a aj ked tam nedam akurat presne " tvoje " suroviny tak to bude urcite mnamkove !
chrobaktruhlik
VÝBORNÝ RECEPT! JA TO ZAJTRA SPRAVÍM, PRIDÁM SI NA TO AJ OREGANO A NA TENUČKÉ REZANČEKY NAKRÁJANÚ ORAVSKÚ SLANINKU, SYRA DÁM DVA DRUHY - GOUDU A BRIE.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia