Foto: mimmka
Ja teraz v posledom čase dosť skúšam robiť všelijaké zákusky a tak som si tentokrát vybrala Pišinger.
porcií
príprava
Postup
-
1
1. Čokoládu s mandľami a mliečnu čokoládu si nakrájame na tenké rezančeky. Nad parou vo vodnom kúpeli ich necháme rozpustiť a potom vychladnúť, ale nie stuhnúť. 2. Elektrickým šľahačom vyšľahajte maslo s polovicou cukru do peny. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicou cukru. Žĺtky s cukrom vmiešame do masla s cukrom.
- 2
Do tejto hmoty pridajte rozpustenú čokoládu a vyšľahajte do peny. Krémom potrite postupne všetky oblátky (stačí iba vrchnú časť) a natreté ich ukladajte na seba. Vrch a boky tiež, ale veľmi jemne.
- 3
Dáme do chladničky do druhého dňa odležať. Potom ju polejete polevou a necháme stuhnúť. Nakoniec krájame ostrým tenkým nožíkom, ktorý namáčame v pohári s horúcou vodou (lepšie sa krája).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
súhlasím s tvojím názorom...
veľa zla čítam v poslednom čase v niektorých komentároch...asi požiadam redakciu-aby založila novú VARECHU pre tých dokonalých...ja zostanem tu...:-)))))