Foto: garanco
Keď si nemôžte pri varení odskočiť do záhradky a natrhať si bylinky, ktoré práve potrebujete, tak si ich pripravte pod ruku na každý deň Zobraziť celý popisKeď si nemôžte pri varení odskočiť do záhradky a natrhať si bylinky, ktoré práve potrebujete, tak si ich pripravte pod ruku na každý deň - do mrazničky. Recept je skôr vhodný pre začínajúce gazdinky ako inšpirácia...
príprava
Postup
-
1
Stonky petržlenu dôkladne umyjeme a dáme na utierku,
-
2
potom rožky utierky spojíme a z utierky urobíme odstredivku - krútime ňou dôkladne, aby sa z byliniek odstredila voda.
-
3
Z osušených stoniek obtrháme zelené lupene
-
4
a v mixéri posekáme.
-
5
Nasekané bylinky preložíme - najlepšie do plastovej uzatvárateľnej nádobky, označíme a uložíme do chladničky
-
6
Keď potrebujete pridať do jedla zelený petržlen, iba si z nádobky odoberiete potrebné množstvo a zvyšok šup naspäť do mrazničky. (Obrázky mi zatiaľ nejdú tak dobre, ako by som chcela, ale snažím sa ...)
Takto si odkladám aj kôpor a zelerovú vńatku.
Hovorí sa, že dobrá rada stojí groš, ja groše nemám, ale ďakujem za radu :-))